12'inci Daire Başkanı'na da tehdit...

Haber Giriş : 27 Mayıs 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'a yapılan saldırı sonrasında üye ve personelin tedirginliği henüz geçmemişken, 12'nci Daire Başkanı Yücel Irmak da kimliği belirsiz biri tarafından telefonla aranarak "Şimdi sıra sizde" diye tehdit edildi.

Edinilen bilgiye göre, Danıştay 2'nci Daire'ye yapılan vahşi saldırı sonrasında 12'nci Daire Başkanı Irmak tehdit telefonu aldı. Irmak'ı arayan bir kişinin "Şimdi sıra sizde" diyerek tehditler savurduğu belirtildi.

12'nci Daire Başkanı'na yapılan bu tehdit telefonu, dikkatleri Daire'nin aldığı kararlara çevirdi. Daire'nin aldığı bazı kararlar, internet siteleri ve bazı basın yayın organlarınca eleştirilmişti. Danıştay 12. Dairesi, "erkeklerle düşüp kalktığı" suçlamasıyla öğretmenlik görevine son verilen S.O. isimli İngilizce öğretmenine haksızlık yapıldığını belirterek, öğretmenlik görevine son verme kararının hukuki olduğuna hükmeden idare mahkemesinin kararını bozmuştu. Yine internet aracılığıyla para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle işten atılan TRT spikeri F.Y.Ö.'nün temyiz başvurusu da 12. Daire'de görüşülmüştü. Yücel Irmak, F.Y.Ö.'nün talebinin kabul edilerek işe iadesi yönünde oy kullanması bazı yayın organlarınca sert bir biçimde eleştirilmişti.

FATSA DA DAİRE'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ
AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Vakit'e konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Gayri ahlaki ilişkiyi 'özel hayat' kabul eden Danıştay'ın, kamusal alan dışında örtünmeye müdahale etmesi, vicdanla çelişen bir tutumdur" demişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber