Üniversite öğrencisi vurgun yedi

Yenikapı açıklarında zıpkınla ava çıkan iki arkadaştan Maşallah Yakdi daldığı denizde vurgun yiyerek hayatını kaybetti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Nisan 2014 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencisi vurgun yedi

DEVRİM TOSUNOĞLU

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendislii ikinci sınıf ğrencileri Maşallah Yakdi ve Muhammed Mesut Yeşilırmak, önceki akşam saat 17.00 sıralarında Yenikapı İDO iskelesi yanından zıpkınla balık avlamak için dalış yaptı. Yeşilırmak, ikindi namazını kılmak için denizden çıkarak camiye gitti. Yeşilırmak, namazdan döndü ancak arkadaşını göremedi. Bunun üzerine polisi ve Sahil Güvenliği aradı.

KURŞUN TAKARAK DALMIŞ

Komutanlığa bağlı dalgıçlar kıyıdan 12 metre açıkta, 15 metre derinde, Yakdi'nin zıpkınında yakaladığı balıkla cansız bedenini buldu. Yakdi'nin cesedi denizden çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yeşilırmak, "Kurşun ağırlık takarak beraber zıpkınla balık avlamak için serbest dalış yaptık. Ben namaz vakti gelince denizden çıkarak namaza gittim. Döndüğümde arkadaşımı göremedim. Yardım çağırdım. Bugüne kadar çok sayıda dalış yaptık" dedi.

Mesut Yeşilırmak, Yakdi için Facebook sayfasından başsağlığı mesajı geçti. Yakdi ve Yeşilırmak'ın Arama ve Kurtarma eğitimcisi, Üniversiteli Zıpkıncılar Kulübü üyesi oldukları belirtildi. Deniz polisi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Maşallah Yakdi'nin birkaç gün önce zıpkıncıların katıldığı internet forumundan bulduğu zıpkınla dalış yaptığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber