Sosyal medya çocuk kayıplarını artırdı!

Son günlerde artan çocuk kayıpları, dikkatleri bu yöne çekti. Yakınlarını kaybedenler, internetin çocukları hataya ittiğini söylüyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 01 Mayıs 2014 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal medya çocuk kayıplarını artırdı!

Önce 6 yaşındaki Gizem, sonra 9 yaşındaki Umut... Türkiye'de kaybolan çocuk sayısı 5 bin 600'ü bulurken bu sayı her geçen gün artış gösteriyor. Minik bedenlerin yaşadığı dramları Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Başkanı Zafer Özbilici ile konuştuk. İnternetin çocukların kaybolmasında çok büyük etken olduğunu belirten Özbilici, "Toplum ve ebeveynler olarak internet bilgisinden yoksunuz. Bugün küçük bir kız çocuğu kapalı bir odada internet sayesinde dış dünyaya çok kolay açılabiliyor. Aileler ne yaptığını dahi bilmiyor. Çocuk, bir sapıkla iletişim halindeyse aileler bunun farkında bile değil" dedi.

SAÇ TELLERİNİ SAKLAYIN

Özbilici, çocuk kayıpları konusunda şu tavsiyelerde bulundu: "Sokak sokak onları aramayalım. Ölü ise ölüsünü bulalım. DNA havuzu kurulursa bizde DNA'larımızı onlarla paylaşırız. Çocukların kökünden alınmış saç telleri, parmak izleri, röntgenleri ve yıkanmamış giysileri varsa daha kolay bulunur. Kayıp çocuklar için 'Çocuk Bakanlığı' kurulmalı. Çocuk Koruma Kanunu'na kayıp çocuk bilgisi de girilmeli. Devlet kadar toplum da bilinçlenmeli. Çocuklara yabancı mesafesi ve mahremiyet de öğretilmeli."

DAMLA PEKER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber