Erdoğan Baykal'ın evinde: Asıl sosyal demokrat biziz

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'ı memleketi Antalya'da eleştirdi: 'CHP'nin halkçılıkla, sosyal demokratlıkla ilgisi yok. Asıl sosyal demokrat biziz'

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın seçim bölgesi Antalya'dan yüklendi. CHP'nin halkçılık ve sosyal demokratlıkla ilgisinin olmadığını öne süren Erdoğan, "Sosyal demokrat biziz" dedi.

Erdoğan dün partisinin Antalya il kongresiyle Kepez Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı. Kongrede konuşan Erdoğan, salondakilerin, "Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin" sloganını atması üzerine kalabalığı susturarak şöyle dedi: "Biz hayallerimizi kurduk. Bu, büyük Türkiye hayalidir. Antalya için ne yaptın diyorlar. Bunu sormak için bakar kör olmak lazım. Yolları, köprüleri, alt geçitleri açtık. Havaalanını yeniledik. CHP, icraatlarımıza karşı çıkıyor. Bunlar halkçıyız diyorlar. Bunların halkçılıkla, sosyal demokratlıkla ilgisi yok. Asıl sosyal demokrat da biziz. Sosyal adalet kimdeyse, sosyal demokratlık da onda."

'Yetti gari al Hasan'ı geri...'

Erdoğan, daha sonra Isparta'ya geçerek, kavşak açılışına katıldı. Erdoğan açılışa, makamında iki gazeteciyi dövdüğü için tepki toplayan, ayrıca muhalif AKP'lileri tehdit ettiği ve sendikalı işçileri Belediye-İş'ten Hak-İş'e zorladığı ileri sürülün Belediye Başkanı Hasan Balaman ile geldi. Erdoğan ve Balaman, otobüsten halkı selamlarken, İstasyon Caddesi'nde üç kişi 'Yetti gari, al Hasan'ı geri. Kurtar bizi' yazılı pankart açtı. Pankart açanlardan Emin Kılıç ile 'gösteri yapacağı duyumu alınan' Belediye-İş Şube Başkanı Cemal Kurt gözaltına alındı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber