Gökçek: Keçiören Belediyesi'ne ait 20 araçla gelip tarayıp gittiler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çevre Koruma Daire Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak, "Keçiören Belediyesi'ne ait bir rivayete göre 20 araçla girenler, silahlarını çekip tarayarak ayrılmışlardır" dedi.

Gökçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Keçiören'deki Fatih Sultan Mehmet Parkıyla ilgili olarak basına yansıyan haberleri anımsatması üzerine, Gökçek söz konusu parkın Keçiören Belediye Başkanlığı döneminde Özal Parkı olarak yaptırıldığını söyledi.

Daha sonra parkın isim değiştirdiğini ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un döneminde yapılan ikinci bir değişiklikle de Fatih Sultan Mehmet Parkı olarak isimlendirildiğini kaydeden Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O park, mekan olarak Büyükşehir Belediyesine ait bir park. Çok da eskidiği için bir kaç yerde bu parkı yeniden ele alacağımızı ve yapacağımızı söyledim. Geçen gün alelacele Keçiören Belediyesinin orayı yıkarak yeniden park yapımına geçmesi üzerine, mahkemeden bir karar alarak buranın büyükşehir belediyesine ait olduğunu belgeleyerek kendilerine tebliğ ettirdik. Tebligattan sonra bir akşam görevli arkadaşlarımız oradaki Keçiören Belediyesinin tabelasını kaldırarak Büyükşehir tabelasını koymuşlar.

Aradan yarım saat geçtikten sonra büyük bir grup gelerek kepçe kullanan arkadaşımızı dövüp şefin ismini öğrenmişler. Çevre Koruma Daire Başkanlığına Keçiören Belediyesine ait bir rivayete göre 20'ye yakın araç, toplu olarak girerek o şefi sormuş, orada olmadığını öğrenince silahlarını çekip tarayarak ayrılmışlar" Polisin olay yerinde 25 mermi çekirdeği bulduğunu kaydeden Gökçek, bir soru üzerine gelen araçların Keçiören Belediyesine ait resmi plakalı araçlar olduğunu söyledi.

Gökçek, olayı AK Parti yönetimine iletip iletmediğine ilişkin bir soruya, "Zaten parti bu kadar ciddi bir hadiseyi kendiliğinden ele alır zannediyorum" diye karşılık verdi.

"BU ÇETENİN BULUNMASI LAZIM"

Gökçek, bir başka soruyu yanıtlarken de, "Hukuki olarak bizim bir mağduriyetimiz söz konusu. Silahlı bir çete gelmiş oraya. Bu çetenin bulunması lazım" dedi.

"Çete" değerlendirmesinin anımsatılması üzerine Gökçek, "Silah kullananların bir çete halinde olduğu kesin. Ama bunu ben kanaat olarak söylüyorum. Buna karar verecek olan yargı. Orada 4 tane silah kullanılmış. 4 silah kullanıldığına göre basit bir hadise değil" diye konuştu.

Gökçek, bir gazetecinin sorusu üzerine Altınok'la iki yıldır görüşmediğini ve nedenini açıklamak istemediğini söyledi. Gökçek, Altınok'la aralarındaki sorunun kendisi açısından aşılamayacak bir konu olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber