Kira artışında üniversiteli etkisi fazla...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2006 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, kentte üniversite öğrencilerinin sayısının her yıl artmasının, kiraların yükselmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Çakır, Konya'da konut miktarının talebe göre yetersiz kalması nedeniyle, önceki dönemde kiralarda yaşanan artışın bu yıl da aynı şekilde devam ettiğini belirtti.

Bir yıl içinde Konya'da kira artışının ortalama yüzde 10-15 seviyelerinde gerçekleştiğini anlatan Çakır, yeni konut üretimi konusunda çalışmaların devam ettiğini ancak, bu konutların inşaatının henüz tamamlanmaması nedeniyle kira artışlarına bir etkisinin olmadığını ifade etti.

Döviz kurlarında son yaşanan artışın Konya'daki ev kiralarına olumlu ya da olumsuz bir etki yapmadığını ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

''Çünkü diğer büyükşehirlere oranla Konya'da dövizle ev kirası sistemi pek yaygın değil. Konya'daki kira artışlarına Selçuk Üniversitesi öğrencileri önemli etki yapıyor. Bu öğrencilerin kayda değer bir kısmının kiraladıkları evlerde kaldıklarını biliyoruz. Üniversite öğrencilerinin sayısının her yıl artması, kiraların yükselmesinde önemli rol oynuyor. Ev kiraları da talep oranında artıyor.'' Çakır, bu yıl sonuna kadar çok sayıda konut inşaatının tamamlanıp kullanıma açılmasıyla kiraların da belli bir seviyede kalmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber