14-15 Ekim'de ancak TBMM'de yasamaya başlayacağız

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2014 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
14-15 Ekim'de ancak TBMM'de yasamaya başlayacağız

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın hakim ve savcıların özlük hakları ve sicil affını düzenleyen yasa teklifinin Bakanlar Kurulunun gündemine gelebileceğine yönelik açıklamalarının olduğu hatırlatılarak söz konusu çalışmanın gündeme gelip gelmediğinin hatırlatılması üzerine Arınç, "Bakanlar Kuruluna gelmedi çünkü HSYK seçimleri doğrudan hükümetin meselesi değil" ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bazı yargı mensuplarını kabul ettiğini anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız o günkü ifadelerinde 'HSYK üyelerini seçecek. Bu Türkiye için çok önemlidir. Benimle başka görüşmek isteyenler varsa onlarla da görüşmeye hazırım' demiştir. O gün görüşmeye katılanlar elbette bazı taleplerde yargı adına bulunmuşlardır. Sicil affının çıkarılması, belki mali durumlar konusunda iyileştirmeler yapılması. Bunlar yargının sorunları olarak mutlaka dikkate alınacaktır. Sayın Bozdağ gerekirse tasarı, gerekiyorsa belki bazı milletvekillerimizin teklifiyle bunu gündeme getirecektir. Yani, Yargıda Birlik'in Başbakanımızdan veya Sayın Bakanımızdan yargı adına talepleri ne olmuşsa bunlar makul karşılandığını biliyorum. Ancak biliyorsunuz 1 Ekim'e kadar Meclis tatilde, bugünkü çalışması olağanüstü bir toplantıdır. 1 Ekim'den sonra galiba hemen Kurban Bayramımız var. Biz 14-15 Ekim'de ancak TBMM'de yasamaya başlayacağız. Dolayısıyla seçimler öncesinde bir yasama çalışması yapmayı zaten düşünmeyiz, buna fiilen de imkan yok. Ama gelişen süreç içerisinde yargının sorunlarını her ne kadar adli yılın açılışında konuşulmamış olsa bile bize anlatan herkesin bu taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber