AMATEM ve ÇEMATEM'ler artacak

"(Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı) Uyuşturucuya yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler çok daha güçlü hale getirilecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2014 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AMATEM ve ÇEMATEM'ler artacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı"na ilişkin, "Uyuşturucuya yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler çok daha güçlü hale getirilecek" dedi.

Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Onkoloji Hastanesi Radyoterapi Ünitesine alınan "Linak" cihazı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı, üniteyi gezerek doktorlardan bilgi aldı.

Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nin de açılışını yapan ve hastalarla sohbet eden Müezzinoğlu, hastane çıkışında bir gazetecinin, "Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı"na ilişkin sorusu üzerine, planın çok geniş kapsamlı olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği bir uyuşturucu şurasının toplanacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Muhtemelen kasım ayında toplanılacak. Sonra bizler bakanlar icra heyeti olarak Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç beyin başkanlığında yol haritamızı, mevcut yol haritamızın dinamiklerini, her bakanlık kendi boyutlarıyla çok daha uygulanabilir ve agresif bir şekilde değerlendireceğiz. Bizim açımızdan özellikle Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), bir de ayaktan destek alabilecekleri fiziki mekanlar önemli. "

Müezzinoğlu, her boyutuyla bir sağlık sorunu hissedildiği andan itibaren vatandaşın, hastanın yanında olabilmek ve onu bağımlılıktan kurtarabilmek için sağlık boyutunu güçlü tutmak gerektiğini vurguladı.

Müezzinoğlu, rehabilitasyon konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile koordineli bir çalışma yürütmeyi planladıklarını kaydetti.

- "AMATEM ve ÇEMATEM'ler artacak"

Müezzinoğlu, uyuşturucuya yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin çok daha güçlü hale getirileceğini, uyuşturucuyla mücadelenin bir bütün olduğunu söyledi.

Mücadelenin bütün parçalarının güçlü şekilde ele alınacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O nedenle yasal düzenlemeleriyle, satıcılara yönelik yapılacak müdahale ve uygulanacak hukuki düzenlemeleriyle bizim gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak için alabileceğimiz tedbirler, eğitim, aileyi bilinçlendirme, bu çok boyutlu bir hadisedir. Biz Sağlık Bakanlığı olarak AMATEM ve ÇEMATEM'leri çok daha yaygın ve çok daha geniş bir projelendirmeyi önümüzdeki 1, 1,5 ay içinde tamamlarız. AMATEM ve ÇEMATEM'lerde artışı sağlayacağız. Önemli olan çok tedavi eden değil o noktaya vatandaşımızın ve gencimizin gelmeden korunabilmesini sağlamamız lazım."

Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindekiler daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine katıldı.

Müezzinoğlu ve beraberindekiler Edirne'de yılın ahisi seçilen esnaf Sadi Canpolat'a da çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber