Damat nüfusta 'kız' çıkmıştı... Çift yeni evlilik cüzdanlarına kavuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, hayatlarını birleştirdikten bir süre sonra evlilik cüzdanları, damadın nüfus kayıtlarında "kız" olarak görünmesi yüzünden ellerinden alınan çift, yeniden cüzdanlarına kavuştu.

Koray Gümran (28), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 Martta Vildan Ferahlıer (19) ile Gemlik Evlendirme Müdürlüğünde evlendiklerini, ancak 10 gün sonra Evlendirme Müdürlüğüne çağrıldıklarını ve kendisinin nüfus kayıtlarında "kız" olarak görünmesi nedeniyle evlilik cüzdanlarının ellerinden alındığını hatırlattı.

Basın aracılığıyla geçen hafta seslerini tüm Türkiye'ye duyurmayı başardıklarını ifade eden Gümran, haberin yayınlanmasından 3 gün sonra Gemlik Belediyesinin kendisine bir yazı gönderdiğini belirtti.

Gümran, evlenme tescil işlemlerinin yapılması için alınan uluslararası aile cüzdanı ile evlenme akdinin geçerli olduğu ifadelerinin yer aldığı yazıyla evlendirme memurluğuna giderek evlilik cüzdanlarını yeniden aldığını anlattı. Gümran, "hatanın geç de olsa düzeltilmesi nedeniyle çok mutluyum. Uzun süredir hiç hak etmediğim halde çok üzüldüm, ancak yapılan hata şu an düzeltildi. Önemli olan da bu" dedi.

Eşi Vildan Gümran da evlendirme cüzdanlarının ellerinden alınmasının ardından büyük bir üzüntü yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Balayı olarak geçirmemiz gereken günlerimiz bize zehir oldu. Hiç suçumuz günahımız yokken büyük üzüntüler yaşadık. Hamile olduğuma bile sevinemedim. Geçen süre içinde 'bu yanlışlık nasıl düzelecek?' sorusu beynimde yankılandı durdu. Çok şükür bu günler geride kaldı ve yapılan yanlış giderildi. Başımıza gelen bu olayın basın aracılığıyla halka duyurulmasının ardından, yapılan hata çok çabuk düzeltildi. Bu konuda bize yardımcı olan ve sesimizi Türkiye'ye duyuran basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Evlilik cüzdanımıza yeniden kavuşmamız bütün yaşananları unutturdu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber