TRT Genel Müdürlüğü yılan hikayesine döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK, TRT Genel Müdür adaylığı sürecini yeniden başlatacak.

Edinilen bilgiye göre, hükümetin TRT Genel Müdürlüğü için önerdiği İbrahim Şahin'in, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesinin ardından, geriye kalan iki adaydan (Muhsin Mete ve Kemal Madenoğlu) birisinin Çankaya Köşkü'ne önerilmesi gerekiyordu. Ancak iki adayın da istifası nedeniyle RTÜK, önümüzdeki günlerde TRT Genel Müdürlüğü için yeni bir süreç başlatacak.

Buna göre, Üst Kurul, Genel Müdür adaylık başvuraları için 15 günlük süre tanıyacak. Başvuruların yapılmasının ardından RTÜK üyeleri dosyaları görüşüp, değerlendirecek ve bunlardan üçünü 3 aday olarak belirleyecek. Adaylar Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Bakanlar Kurulu ise 3 isimden birini Köşk'e sunacak.

TRT SÜRECİ

Yücel Yener'in 23 Mart 2003'te görevinden istifa etmesinin ardından yaklaşık 1 yıl boş kalan Genel Müdürlük koltuğuna 12 Ocak 2004'te Şenol Demiröz oturdu. Ancak Demiröz de 1 Ağustos 2005 tarihinde görevini bırakarak emekliye ayrıldı. Bu tarihten itibaren boş bulunan TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna önerilen isimler ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber