Üst kuruldaki maaş soygunu mahkemeye taşındı

Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üst kurullardaki maaşlar tartışma konusu olurken, Türk Telekomünikasyon ve Ay-cell A.Ş üst düzey yöneticileri ve danışmanlara 'ortalama yasal ücret tavanının çok üzerinde' maaş bağlandığı ortaya çıktı. Yüksek Planlama Kurulu'nun "ivedi durum raporu" üzerine Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürlüğü'nce fazla ödeme yapılan üst düzey yöneticilerden, ödenen miktarın faizleriyle birlikte tahsili için 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açıldı. Bağımsız İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yöneticilere yüksek ücret verildiğini doğruladı ve ödenen fazla paraların faiziyle geri alınacağını söyledi.

Yüksek Denetleme Kurulu, Aycell'e ilişkin 2003 yılı raporunda, şirkette genel müdür, genel müdür yardımcısı ve danışmanlara ortalama yasal ücret tavanından çok daha fazla maaş bağlandığını tespit etti. YDK'nın isteği üzerine, Hazine Türk Telekomünikasyon A.Ş ve Aycell A.Ş'yi uyardı. Uyarılar dikkate alınmadı ve Yüksek Denetleme Kurulu "ivedi durum raporu" hazırladı. Bağımsız İstanbul Milletvekili Emin Şirin, konuyu Meclis gündemine taşıdı ve sordu; "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamuyu zarara uğratan ve hizmet nedeniyle emniyeti suistimal suçu işlediği öne sürülen Aycell yöneticilerine, Savcılık soruşturmasına izin vermediği iddiası doğru mudur? Soruşturma yapıldıysa sonuç ne olmuştur?" Başbakan'a yöneltilen soruya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca hazırlanan "ivedi durum" raporunda da Aycell A.Ş Yönetim Kurulu'nca çıkarılan kararnamede belirtilen ücret tavanına uyulmadığının tespit edildiğini bildirdi. Yıldırım, "Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin fazla ödeme yaptığı üst düzey yöneticilerden ödenen miktar faiziyle birlikte tahsil edilecektir. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davalar halen devam etmektedir" dedi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Türk bankacılık sisteminin iki otoritesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'ndaki maaşlara tepki gösterdi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, "Başbakanlık Müsteşarı'ndan daha fazla maaş alamazsınız" diyerek BDDK ve TMSF'nin maaşlarının düşürülmesini istedi.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber