'Mahmut Tanal'ın eski danışmanından torpil ihtarnamesi' haberine tekzip

'Mahmut Tanal'ın eski danışmanından torpil ihtarnamesi' haberiyle ilgili tekzip metni.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2015 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mahmut Tanal'ın eski danışmanından torpil ihtarnamesi' haberine tekzip

CEVAP VE DÜZELTME

16.01.2015 tarihinde www.memurlar.net adresli sitede yer alan "Mahmut Tanal'ın Eski Danışmanından Torpil İhtarnamesi" başlıklı haberinde savunma hakkıma riayet edilmeden, kaynağı belli olmayan iddialar esas kabul edilerek, doğrulukları araştırılmadan kamuoyuyla paylaşılmış; kişilik haklarıma, şeref ve haysiyetime zarar veren haksız eylemlere dönüşmüştür.

Şahsım adına hassasiyetle belirtirim ki; Türk Eczacılar Birliği ile uzaktan yakından herhangi bir; bağım olmadığı gibi Türk Eczacılar Birliği ile Derya Alkan'ın ne işe alımı ne de işe alım talebinin kabul edilmemesine ilişkin görüşmem olmamıştır. Derya Alkan 14.03.2014 tarihinde danışmanım olarak çalışmaya başlamıştır. Kendisi diğer danışmanlarla anlaşamamış, çalışma ortamında sükunet sağlanamamış, kendisine verilen işleri yapmamış, işinin gereğini yerine getirmemiş ve bu sebeplerle 15.07.2014 tarihinde işten çıkartılmıştır. Bahsedildiği gibi yanımda 7 ay çalıştığı ve şahsımla kavga ederek çıktığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Kendisi ile herhangi bir sözlü münakaşam olmamış olup, kendisinden herhangi bir haksız ve hukuksuz talebim olmamıştır. Fethullah Gülen grubunun önde gelen isimleriyle görüşmek için Almanya'ya gittiğim iddiası da gerçek dışı ve asılsızdır. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olmam sebebiyle ve komisyon görevlendirmesi gereği 24 - 26 Ağustos 2014 tarihleri arasında bir heyetle birlikte Almanya Berlin Mevlana Camii ve Bielefeld Süleymaniye Camii'nde incelemeler yapmak amacıyla ziyarette bulunulmuştur. Bu ziyarette heyetle hareket edilmiş ve komisyonun hazırladığı program izlenmiştir. Bunun dışında herhangi bir temas amacıyla Almanya seyahatim olmamıştır.

Herhangi bir isim veya nam altında hiçbir yapının faaliyetleri içerisinde yer almadım. İşini tarafsız ve dürüstçe yapan bir milletvekiliyim. Bu ve benzeri yazı ve haberlere şahsımın malzeme yapılması son derece üzücü ve kaygı vericidir. bahsi geçen iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve herhangi bir yapılanmayla alakam olmadığını kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Av. Mahmut Tanal

CHP İstanbul Miletvekili

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber