Villadaki memurlar

Haber Giriş : 22 Temmuz 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum'daki rüşvet operasyonunda ihbarcılar günden güne artarken, tutuklanan bazı memurların lüks villalarda yaşadığı iddia edildi

Bodrum'da "Halikarnas" adı verilen rüşvet operasyonunda, ele geçirilen belgeler, deliller ve ihbarlar çoğaldıkça, dudak uçuklatan iddialara ulaşıldı. Bodrum, Yalıkavak, Konacık ve Mumcular beldesindeki operasyonlarda ifade verip ihbarda bulunanlara dün 7 kişi daha eklendi.

Deniz manzaralı villa

Tutuklan memurlardan B.B.'nin, Gümbet'te Yahşi Otel'i işlettiği, ancak kayıtlarında işletmecinin başka bir kişi olduğu öne sürüldü. Tutuklu İmar İşleri Müdürü Ş.K.'nin de, 700 bin dolar değerinde deniz manzaralı lüks bir villada yaşadığı, ancak bu villanın da N.T. adına kayıtlı olduğu iddia edildi. Tutuklu Fen İşleri Amiri G.Ö.'nün de, Yeniköy Mahallesi'nde 2'nci villasını yaptırdığı iddiası da jandarmaya ulaştı.

Villa ve gayrimenkulleri ortaya çıkan memurların tapu kayıtları incelemeye alındı. Fen ve imar işlerinde görevli bazı üst düzey memurların ise emlakçılarla anlaşma yaparak büyük arsa, lüks villa, otel ve tatil köyü alım satımlarında aracılık yaptığı, komisyon aldığı ve imara aykırı binalarda kolaylık sağladığı iddialar arasında.

Dövizle rüşvet

Bodrum ve yarımadasını rahatlatacak 1/25 binlik Revizyon İmar Planı'nın ilgili bakanlıklar tarafından 4 yıldır onaylanmamış ve davalık olmasından yararlanan bazı imar ve fen işleri memurlarının, masalarının çekmecelerinde aynı bölgeler için hazırlanmış, eski tarihli, yüzde 10, 20 ya da 30 oranında inşaat izni veren ruhsatları hazır beklettikleri, isteyenlere rüşvet karşılığında verdikleri öne sürüldü. Rüşvetin çoğu zaman dolar ve euro olarak istendiği, elden alındığı ve banka hesaplarına aktarıldığı iddia edildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber