AKP'li Gülle uyanmaya yaklaştı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, "Sayın Gülle, küçük ağrılı uyaranlara dahi tepki veriyor. Bu da uyanmaya yaklaştığını gösteriyor" dedi.

Tosun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin sağlık durumuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bugünün, Gülle'nin hastaneye yatışının sekizinci, kemik kırıkları için yapılan ameliyatın ikinci günü olduğu hatırlatarak, "en zor aşamaların geride kaldığını" söyledi.

Gülle'nin şuurunun hala kapalı olduğunu ancak "küçük ağrılı uyarlara dahi tepki verdiğini, kolunu kaldırıp, yüzünü buruşturduğunu" belirten Tosun, "Bu uyanmaya çok yaklaştığını gösteriyor. Hayati tehlikesini kaybetmemekle birlikte büyük oranda atlattığını düşünüyoruz. Ancak titizliği de elden bırakmak istemiyoruz" diye konuştu.

Gülle'nin, ciddi bir komplikasyon gelişmezse, yavaş yavaş kendine geleceğini belirten Tosun, uzun takipli iyileşme sürecine girildiğini kaydetti.

Tosun, bir gazetecinin sorusunu, "İlaçlar kesildi ama hala uyanmadı. Bunun anlamı travmanın etkisinin devam ettiğidir. Travmanın etkisinin azaldığı, ödemin çözüldüğü, iyileşmenin arttığı oranda da hastamız kendine gelecek. Şu anda o süreci olumlu anlamda takip ediyoruz. Bir gerileme ya da duraklama söz konusu değil" diye yanıtladı.

Tosun, bir başka soruya da "kırık ameliyatının başarılı geçtiği, herhangi bir komplikasyonun olmadığı" yanıtını verdi.

Gülle'nin beyin tomografisinin iki günde bir çekildiğini bildiren Tosun, beyindeki ödemin büyük ölçüde dağıldığını, solunumu büyük oranda kendisinin yaptığını belirtti.

"SEVİ SEVİYORUZ DİYECEĞİMİZ GÜNLER YAKIN"

Akif Gülle'nin ağabeyi Mustafa Gülle de "Allah'ın yardımı, dostların duası ve hekimlerin başarılı müdahaleleriyle bugün daha iyi bir durumda olduklarını" dile getirdi.

Sekiz gündür hastanede bulunduklarına ve zor bir süreç yaşadıklarına dikkati çeken Gülle, bu süreçte kardeşinin sevenlerinin ve hemşehrilerinin yanlarında olduklarını, kendilerine moral verdiklerini ifade etti.

Yakında hayırlı haberi alacaklarına inandığını söyleyen Gülle, "Kendine geldiğinde ilk olarak onu çok sevdiğimizi söyleyeceğiz. O günler yakın" dedi.

Bu arada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener hastaneye gelerek Gülle'nin sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber