Askerin dediği oldu

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelge yayımlandı

Adalet Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında, "soruşturma evrakının bir örneğinin jandarmada kalıp kalmayacağı" gerginliği yaşandı. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın imzasıyla, 5 gün önce tüm başsavcılıklara sürpriz bir genelge gönderildi. Genelgedeki bilgilere göre, bazı başsavcılıklar görev alanlarındaki jandarma il komutanlıklarına yazı yazarak, yürüttükleri soruşturma evrakından hiçbir belgenin komutanlıkta kalmamasını istiyordu.

'Gizlilik ihlal edilir' iddiası

Başsavcılıklar, jandarmaya yazdıkları yazıda gerekçe olarak, "Soruşturmanın gizli olduğunu, evrakın kolluk güçlerinin elinde kalması halinde adli görevi bulunmayan üstler ve memurlar tarafından incelenebileceği ve bilgi alınarak soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilebileceği" endişesini aktarıyorlardı. Jandarma komutanlıkları, bunun üzerine durumu Jandarma Genel Komutanlığı'na bildirdi. Komutanlık da Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı.

'FAİLİ MEÇHULLER AYDINLANIR'

YAZIDA, "soruşturma evrakının bir suretinin il veya ilçe jandarma komutanlıklarında kalmasının yararlı olacağı" belirtildi ve bunun için girişimde bulunulmasını istedi. Bakanlık bu yazı üzerine, Şemdinli soruşturması sırasındaki gibi bir sıkıntı yaşanmaması için, soruşturma evrakının bir örneğinin, soruşturmaların birlikte yürütüldüğü kolluk güçlerinde (jandarma ve emniyet) kalmasını istedi. Genelgede, bunun faili meçhul olayların izlenmesinde ve suçların önlenmesinde yardımcı olacağı belirtildi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber