Bir başkomiser 'Asker'i tutuklamayın" genelgesini dava etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Emniyet Müdürlüğünde görevli bir başkomiser, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ?Suça karışan askeri personelin polis tarafından en yakın askeri makama veya inzibat karakoluna davet edilmesi? genelgesinin iptali için Ordu İdare Mahkemesine başvurdu.

Ordu Emniyet Müdürlüğünde görevli başkomiser Kadir Özdemir (35), İçişleri Bakanlığının ?suç işleyen asker kişilerin polis tarafından olay yerine davet edilen askeri makamlara teslim edilmesi ve daha sonra yetkili cumhuriyet savcılarına bilgi verilmesi? hususunda yayınlanan genelgenin iptali için Ordu İdare Mahkemesine başvurarak, dava açılmasını istedi. Özdemir'in 10 sayfalık gerekçeli dilekçesinde özet olarak, ?Anayasaya, mevcut yasalara, demokrasiye, hukuk devleti düzenine, adalet duygusuna uygun olmayan, maddi deliller bakımından uygulanabilirliği olmayan, varlığı halinde biz polis, amir ve memurlarını her defasında adli görevi ihmal suçu işlemek durumunda bırakacak, ordumuzun yıpranmasına, kurumlar arası sürtüşmeye sebep olacak bu genelgenin iptal edilmesi gerektiği değerlendirilerek bu davanın açılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kanunlarla açıkça aykırı olan varlığı telafisi mümkün olmayan zararlara yol açacağından yürütmenin durdurulması talep edilmiştir? denildi.

Özdemir, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelgenin hiçbir kanuna dayanmadığını, konu ile alakalı bütün kanunlara açıkça aykırı olduğunu öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber