Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teknik Denetçi Personeline Ödenecek Sivil Havacılık Denetleme Tazminatına ilişkin esaslar belirlendi

Haber Giriş : 07 Ağustos 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karar Sayısı : 2006/10780

Ekli ?Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde Teknik Denetçi Olarak Görevlendirilen Personele Ödenecek Sivil Havacılık Denetleme Tazminatına İlişkin Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Karar?ın yürürlüğe konulması; Ulaştırma Bakanlığının 23/5/2006 tarihli ve 15176 sayılı yazısı üzerine, 10/11/2005 tarihli ve 5431 sayılı Kanunun 25 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 12/7/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE TEKNİK DENETÇİ OLARAK  GÖREVLENDİRİLEN PERSONELE ÖDENECEK SİVİL HAVACILIK  DENETLEME TAZMİNATINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARIN  BELİRLENMESİNE İLİŞKİN KARAR

Amaç

MADDE 1 ? (1) Bu Karar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde teknik denetçi olarak görevlendirilenlerden idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilmeyenlere ödenecek sivil havacılık denetleme tazminatının ödeme usul, esas ve miktarlarını düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Kapsam

MADDE 2 ? (1) Bu Karar, idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilenler hariç olmak üzere, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kadrolarında bulunan personelden; havacılıkla ilgili eğitim görmüş ve uluslararası geçerliliği olan sertifikaya sahip ve sivil havacılık alanında en az üç yıl çalışmış olanlardan hava aracı uçuşa elverişlilik, hava aracı bakım ve imalat, personel lisansları, hava alanları, hava trafik yönetim hizmetleri, yer hizmetleri, sivil havacılık güvenliği, havacılık işletmeleri, havacılık bakım, sağlık ve eğitim kuruluşları ile havacılıkla ilgili diğer inceleme ve denetimleri yapmak üzere teknik denetçi olarak görevlendirilen personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 3 ? (1) Bu Karar, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 25 inci maddesinin altıncı fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Sivil havacılık denetleme tazminatı miktarları

MADDE 4 ? (1) Bu Karar kapsamına giren personele en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil);

a) 1-2 derecelerden aylık alanlara %70'i,

b) 3-4 derecelerden aylık alanlara %60'ı,

c) Diğer derecelerden aylık alanlara %50'si

oranında, sivil havacılık denetleme tazminatı ödenir.

(2) Normal çalışma günleri içinde fiilen teknik denetçi olarak görev yapanlara görev yaptıkları her gün için en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %8'i oranında, normal çalışma günleri dışında fiilen teknik denetçi olarak görev yapanlara görev yaptıkları her gün için en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %10'u oranında ilave sivil havacılık denetleme tazminatı ödenir. Ancak, bu maddeye göre bir ayda ödenecek tazminat oranı en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil); Genel Müdür için %180'ini, Genel Müdür yardımcıları için %170'ini, I. Hukuk Müşaviri ve Daire başkanları için %160'ını, diğer personel için ise %140'ını geçemez.

Sivil havacılık denetleme tazminatının ödenme usul ve esasları

MADDE 5 ? (1) Tazminat, aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde ödenir.

a) Tazminat, fiilen çalışıldığı sürece ve bu süreyle orantılı olarak aylıkla birlikte ödenir. 4 üncü maddenin birinci fıkrasında yer alan tazminatın ödenmesinde; yıllık izin, hastalık izni ve mazeret izinlerinde, yer değiştirme suretiyle yapılan atamalarda yeni göreve başlamak üzere verilen mehil müddeti süresince, yurtiçi ve yurtdışı geçici görevlendirmelerde, hizmetiçi eğitim, seminer ve kurslarda geçirilen sürelerde fiilen çalışılma şartı aranmaz.

b) Tazminatın, hak edilmesinde ve ödenmesinde bu Kararda belirtilen haller dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun aylığa ilişkin hükümleri uygulanır.

c) Bu Karar kapsamına girmeyen personel ile teknik denetçi olarak görevlendirilmeyen veya teknik denetçilik görevi ilgili mevzuatı uyarınca sona eren personel, tazminat ödemesinden faydalanamaz.

ç) 4 üncü maddenin ikinci fıkrası uyarınca ilave sivil havacılık denetleme tazminatı ödemesinden yararlanacak personelin, normal çalışma günleri içinde veya normal çalışma günleri dışında teknik denetçi olarak görevlendirilme süreleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce belirlenir.

Tereddütlerin giderilmesi

MADDE 6 ? (1) Bu Kararın uygulanmasında çıkacak tereddütleri gidermeye Ulaştırma Bakanlığının görüşü üzerine Maliye Bakanlığı yetkilidir.

Yürürlük

MADDE 7 ? (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 8 ? (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber