45 derecede okul inşaatı

Haber Giriş : 09 Ağustos 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'daki eğitim seferberliğine sonunda babalar da katıldı Eğitimin önemini kavrayan babalar, kızların okuyacağı okullar ile barınacakları yurtları, 45 derece sıcak altında inşa ediyor

CUKUROVA'YA pamuk toplamak için yola çıkmaya hazırlanan 340 Urfalı, Kaymakam Tuncay Sonel'in çabalarıyla önce, sıhhi tesisat, inşaat ustalığı, marangozluk eğitimine, ardından da okul inşaatlarında işe alındı. Ancak işe girebilmeleri için tek bir şart öne sürüldü. Okuma yazma öğreneceklerdi. İş için okur-yazar olan babalar eğitimin önemini de kavradı. 45 derece sıcak altında sabah saatlerinde iş başı yapıp, gece yarılarına kadar çalışan babalar, yeni okulları eğitim yılı açılışına yetiştirmeye çalışıyor.

Kaymakamdan büyük destek

Kaymakam Sonel'in çabaları ve babaların eğitim davasına sahip çıkmasıyla devlet, 28 okulun tamiri, 6 yeni okul, 1 kız yurdu, 1 sinema salonu inşatından 7.5 milyon YTL yerine 3.6 milyon YTL ödeyecek. Aradaki farkla da yeni okullar yapılacak. Kaymakam Sonel, hem okuma öğrenen hem de meslek sahibi olan babaları inşaat sahalarında da yalnız bırakmıyor. Kaymakam, inşaatta her gün açık büfe kahvaltı ve öğle yemeği verdiği işçilerle tuğlaların üzerinde birlikte yemek yiyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber