Işık: Biz icraat milliyetçisiyiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, biz icraat milliyetçisiyiz, bizim için en büyük milliyetçilik bu kutsal topraklara hizmet etmektir, bu aziz millete hizmet etmektir, bu aziz milletin başını dik tutmaktır, bu aziz milleti namerde muhtaç etmemektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2015 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: Biz icraat milliyetçisiyiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milletin refahını artırmayı ve devletin itibarını yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, "Şu anda Türkiye ile ilgili siyaset mühendislerinin projesi AK Parti'yi iktidardan düşürmek ve ülkeyi bir koalisyona mahkum etmek. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var, Türkiye'nin bir küresel güç olması için istikrara ihtiyacı var" dedi.

İzmit ilçesinde partisinin Alikahya Seçim Bürosu'nun açılışında konuşan Işık, Türkiye'nin 3 Kasım 2002'den beri devamlı büyüdüğünü ve kalkındığını belirterek, her şey daha iyiye giderken birilerinin akla hayale gelmeyecek iftiralarla AK Parti'yi kötülemeye devam ettiğini söyledi.

Kişinin başkasını da kendisi gibi bildiğini, bu yüzden 3,5 yıllık iktidarları döneminde memleketi mahvedenlerin AK Parti'nin de memleketi mahvettiğini sandığını dile getiren Işık, yolsuzluk yapılan bir ülkede yol yapmaya para olmayacağını kaydetti.

"1999 ile 2002 arasında kaç kilometre yol yaptınız? Yapamazdınız. Niye? Yolsuzluk vardı" diyen Işık, DSP-MHP-ANAP iktidarının bankaların içini boşaltıp gariban milletin sırtına 40 milyar dolar yüklediğini anımsattı.

Koalisyon hükümeti kurulduğunda hangi kamu bankasının hangi partinin kontrolünde olacağının ilk pazarlık maddesi olduğunu anlatan Işık, en büyük bankanın en çok oyu alan partiye, en küçük bankanın da en az oy alan partiye verildiğini belirtti.

Işık, pazarlık konusu söz konusu 3 bankanın sadece Ali Babacan'a bağlı olduğunu ve 2002 yılından beri milletin sırtına 1 liralık yük yüklenmediğini kaydederek, "Bir ara battığı için hisse senedi koyarak kurtardığımız Halk Bankası ki bu paralelciler 'İran ile ticarete Halk Bankası aracılık etti', 'Kuzey Irak ile ticarete Halk Bankası aracılık etti' diye İsrail'i ve Amerika'yı kızdırdığı için Halk Bankasına operasyon yaptılar. O Halk Bankası 2014 senesinde tam 14 milyar kar etti. Yolsuzluk olan yerde kamu bankası kar eder mi?" diye konuştu.

-"Biz icraat milliyetçisiyiz"

2001 yılında "Türkiye'nin hızlı trenle ne zaman tanışacağı?" sorulan devrin MHP'li Ulaştırma Bakanı'nın, "Biz göremeyiz, çocuklarımız da göremez, torunlarımız görür mü bilemem" yanıtını verdiğini anımsatan Işık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aynı ülke 3 Kasım 2002'den sonra, 8 yıl sonra İstanbul'dan Ankara'ya hızlı treni başlattı mı? Yani kendisi gördü mü? Çocuğuna bile kalmadı hamd olsun. Aynı Türkiye İstanbul'dan Eskişehir'e, Konya'ya hızlı tren seferini başlattı mı? Başlattı. Biz Ordu-Giresun'a havaalanı yaptık da Hakkari'ye havaalanı yapmadık mı? Terör örgütünün bütün engellemelerine rağmen bugün Yüksekova'da havaalanımız var, Cizre'de havaalanımız var, Iğdır'da havaalanımız var. Bunlar Türkiye'de yapıldı. Eğer bunlar yapılıyorsa memlekette yolsuzluğa para gitmiyor demektir. Yolsuzluk yapılsaydı bunlar yapılamazdı. MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, biz icraat milliyetçisiyiz, bizim için en büyük milliyetçilik bu kutsal topraklara hizmet etmektir, bu aziz millete hizmet etmektir, bu aziz milletin başını dik tutmaktır, bu aziz milleti namerde muhtaç etmemektir. Bizim milliyetçilik anlayışımız bu."

Bakan Işık, amaçlarının milletin refahını artırmak ve devletin itibarını yükseltmek olduğunu vurgulayarak, "Biz bugün Kılıçdaroğlu'nun yaptığı gibi yapmadık. 2002 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman ne demişti? 'Bizden 3 sene bir şey beklemeyin'. Şimdi Kılıçdaroğlu ne diyor, 'Ne istiyorsanız vereceğim yeter ki bana oy verin'. Şu Yunanistan'daki Çipras'a özenmiş. Allah kimseyi Yunanistan'ın durumuna düşürmesin. AK Parti 13 yıldır çalıştığı için Allah'a şükürler olsun bugün alnımız açık, başımız dik" şeklinde konuştu.

Ekim ayında Kobani bahanesiyle "Sokağa çıkın, sokakları ateşe verin" diyenlerin bugün barış güvercini olduğuna dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

"Burada asıl üzücü olan şu, Sayın Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanımıza her gün efeleniyor mu, Sayın Başbakanımıza her gün efeleniyor mu? Siz bu Bahçeli'nin daha bugüne kadar Demirtaş'ın aleyhinde bir şey konuştuğunu duydunuz mu? Bu Kobani'yi bahane ederek Doğu'yu, Güneydoğu'yu kan gölüne çevirenlerle ilgili şu seçim sürecinde bir şey söylediğini işittiniz mi? Niye? Olaki HDP barajı aşar ve AK Parti de iktidardan düşerse ne olacak? Koalisyon. O zaman koalisyon nasıl olur? CHP-MHP-HDP. Benim MHP'li kardeşim bunu içine sindirebilir mi? 'Böyle şey olur mu' demeyin. 1999 yılında MHP sağın birinci partisiyken Fazilet, Doğru Yol, ANAP varken DSP ile koalisyon yapmadı mı? Şu anda Türkiye ile ilgili siyaset mühendislerinin projesi AK Parti'yi iktidardan düşürmek ve ülkeyi bir koalisyona mahkum etmek. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var, Türkiye'nin bir küresel güç olması için istikrara ihtiyacı var. Japonya 56 yıl tek parti iktidarıyla yönetildi ama bugün Japonya bir dünya devi oldu. Birilerinin Türkiye'nin yolunu kesmek için nelere müracaat ettiğini görmüşken artık bizim bunlara sandıkta ders vermemiz vazife oldu."

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve beraberindekiler, seçim bürosunun açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber