Diyanet'ten Aile Danışma Büroları'na sıkı takip...

Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Müftülüğü'nde, kocasından dayak yiyen bir bayana "okunmuş su" önermesiyle gündeme gelen Aile Danışma Büroları'na sıkı denetim geliyor. Başkanlık, vatandaşa yanlış bilgi veren elemanına gerekli cezai işlemi uygulayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile Danışma Bürolarının telefon kayıtlarını sık kontrol edecek ve bürolara yapılan teftişleri artıracak. Başkanlık, vatandaşa yanlış bilgi veren elemanına gerekli cezai işlemi uygulayacak. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, Aile Danışma Büroları'nda çalışan vaiz ve vaizelerin, 16 Haziran-3 Temmuz 2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi uzmanlarından 3 hafta süreyle hizmet içi eğitim aldıklarını bildirdi.

"TERAPİ MERKEZİ DEĞİLİZ"

Er, bu eğitimlerde "aile danışmanlığı", "Türk aile yapısı ve nitelikleri", "eş seçme ve eşler arasındaki nitelikler", "ailede iletişim", "ailede sağlıklı hayat ve uyum", "ailede şiddet ve saldırganlık", "ailenin parçalanması ve boşanma", "dini danışmanlık", "ailede hak ve sorumluklar", "İslam aleminin aileye verdiği değer", "Hz. Peygamberin aile hayatı ve sorunların çözümünde kullandığı yöntemler", "ailede görgü kuralları" konularının yer aldığına işaret etti. Er, Diyanet'in Aile Danışma Bürolarında terapi uygulanmadığını, psikolojik danışmanlık yapılmadığını kaydetti. "Biz sosyal hizmetlerin görevini yerine getirmiyoruz. Sadece anayasamızın bize vermiş olduğu dini aydınlatma görevini yapmaya çalışıyoruz" diyen Er, amaçlarının ailede sorunlara neden olan yanlış dini bilgileri düzeltmek olduğunu ifade etti. Er, Ege Üniversitesi'nin araştırmasında da, yanlış dini bilgilerin, aile içi şiddete neden olduğunun belirtildiğini dile getirdi.

KAYIT KONTROLLERİ SIKLAŞACAK

İstanbul Müftülüğü'ne bağlı Aile Danışma Bürosu'na başvuran bir vatandaşa "dualı su" önermekle gündeme gelen olayın müfettişler tarafından incelemeye alındığını ifade eden Er, vatandaşa hurafeye dayalı bilgilerin verilmiş olması halinde, bu bilgiyi veren Diyanet elemanına gerekli cezayı vereceklerini söyledi.

Yeni Aile Danışmanlık Büroları için de eğitim programları hazırlandığını belirten Er, bundan böyle hem müftülükler, hem de merkezden Diyanet olarak kontrolleri arttıracaklarına dikkat çekerken, "Telefon kayıtlarını daha sık takip edeceğiz, bürolara yönelik kontrolleri sıklaştıracağız" dedi. Er, bürolarda yanlış bir tutum sergilendiği takdirde gerekli cezai işlemlerin derhal uygulanacağını bildirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber