Hakkari'de bir doktorun hasta yakını bıçakladığı iddia edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2006 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli doktor S.B.'nin, yaşanan bir tartışma sonucu bir hastanın yakınını bıçakladığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Yüksekova Devlet Hastanesi acil polikliniğine getirilen kalp hastası Rahime Örbeyi adlı bir hastanın, Van Devlet Hastanesi'ne geç sevk edilmesi iddiası üzerine başladı. Van'a sevk edilen ve Yüksekova'ya 32 kilometre uzakta vefat edip geri getirilen hastanın yakınlarıyla S.B. arasında tartışma çıktı. Sözlü tartışmadan sonra yaşanan gerginlik sırasında doktorun hasta yakını olan Erdem Karay adlı vatandaşı karnından bıçakladığı iddia edildi.

Olayda yaralanan ve Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından evinde istirahat eden Erdem Karay, hastalarını kalp rahatsızlığı şikayeti nedeniyle gece saat 22.30'da Yüksekova Devlet Hastanesi acil polikliniğine getirdiklerini söyleyerek, "Hasta acilen Van'a sevk edilmesi gerekirken, yapılan işlemler geciktirildi. Daha sonra hastamız yolda hayatını kaybedince doktordan ölüm raporunu almak için tekrar Yüksekova Devlet Hastanesi'ne geri getirdik. Bu arada merhumun oğlu doktora, 'Annemi öldürdünüz, sağlıklı teşhis koymadınız' diye sitem etti. Daha sonra S.B. ise elinde bıçakla dışarı çıkarak, 'Bana şerefsiz diyen şerefsiz kim?' gibi hakaret içeren küfürlerle bağırdı. Bunu duyan merhum yakınlarıysa doktora doğru yöneldi. Ben de hastanede görevli polislerle beraber doktoru bu kalabalıktan korumaya çalışırken doktorun karnıma bir bıçak sapladığını gördüm" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan S.B. ise kesinlikle Erdem Karay'ı bıçaklamadığını, yaşanan kargaşadan kimin bıçakladığını da görmediğini belirterek, "Olay gecesi 150-200 kişilik kalabalığa, ben elimden geleni yaptığımı, bir problem varsa da anestezi servisinden kaynaklandığını söylemeye çalıştım, kalabalık üstüme doğru yöneldi. Erdem Karay'a bıçak vurmadım. Şuan olayın şokundayım" dedi.

Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber