'Mafya vekil' iddiası

Haber Giriş : 26 Eylül 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce 'sahte belge düzenleyerek devleti dolandırmak'la suçlanan CHP Genel Saymanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, bu kez de 'silahlı gaspa teşebbüs, silahlı tehdit ve ızrar suçlarına azmettirme' suçlamasıyla karşı karşıya. Yıldız hakkında düzenlenen fezleke TBMM Başkanlığı'na ulaştı.

Fezlekeye göre Yıldız'a ait Günsayıl A.Ş., yapımını üstlendiği Batman Barajı'nın kimi işlerini Gaziantepli işadamı İbrahim Tuğsuz'a verdi. Ama 1991-2001 arasında yaptığı işlerin bedelini alamayan Tuğ-suz, Mersin Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı dört davadan üçünü kazandı. Tuğsuz, davaları geri alması için tehdit edildiğini savcılığa iletti ve 900 milyar TL alacağını mahkeme kararıyla tahsil etti.

2 Şubat 2006 tarihindeTuğsuz'un sahibi olduğu Tuğcan Otel'e, Gökhan Temizer adlı bir kişi gelerek Tuğsuz'u sordu. 4 Şubat'ta Tuğsuz akşam yemeği yerken, otelin restoranına beş el ateş edildi. Temizer, telefonla Tuğsuz'a, Mahmut Yıldız'ın işlerinin kendilerine geçtiğini söyledi, "900 milyarı ödemezsen, 9 trilyon olarak alırız" dedi.

Tuğsuz'un şikâyeti üzerine Gaziantep 2. Sulh Ceza Mahkemesi Temizer'in cep telefonunun izlemeye alınmasına karar verdi. Gaziantep 1. Sulh Ceza Mahkemesi de, Temizer'in birlikte çalıştığı Turgay Zengin'in telefonunun dinlemeye alınmasına izin verdi. Şüphelilerin, azmettirici olarak Yıldız'ın adını geçirdikleri kayıtlar mahkeme dosyasına konuldu. Tutuklanan Temizer suçlamaları reddetti, Zengin'se "Beni Gökhan yönlendirdi" dedi.

Tehdit eylemini yaptıkları sonucuna varılan iki şüpheli tutuklandı. Necati Yazar ve Yusuf Yazar hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı bu dört kişi hakkında dava açarken, Yıldız'ın dosyasını dokunulmazlığı dolayısıyla ayırdı. Düzenlenen fezleke TBMM tatilde olduğu için Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na havale edildi. Fezlekedeki suçlama, 'silahlı gaspa teşebbüs, silahlı tehdit, ızrar suçlarına azmettirmek.'

'Dokunulmazlık kalksın'

Daha önce de yine Batman Barajı'yla ilgili 'sahte belge kullanarak devleti dolandırmak' suçlamasıyla fezleke düzenlenen ve dokunulmazlığının kaldırılması istenen Yıldız'sa şöyle konuştu:

"Batman Barajı işinde Günsayıl işin sahibi değildir. Zaten milletvekili olduğum günden beri firmayla ilişkim yok. 1991-2001 arası milletvekili değil, firmanın ortağıydım. Firma o işte muhatap değildir. Konsorsiyumlarda muhatap, pilot firmadır. İbrahim Tuğsuz'la bir alışverişimiz oldu, işini yaptı, parasını aldı. Gökhan Temizer'i tanımıyorum. Kendi aralarında problemleri olabilir. Tüm bunları önlemek için milletvekili dokunulmazlığı kalkmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber