70 bin sağlık çalışanının görev yeri değiştiriliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Ekim 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş döneminde hazırlatılan ancak bir türlü uygulama kararlılığı gösterilemeyen Personel Dağılım Cetveli projesi hayata geçiriliyor

Doktoru ve sağlık görevlisi olmayan veya eksik olan hastanalerin bu açığını kapatmak için şimdiye dek hazırlanmış en radikal proje olan Personel Dağılım Cetveli 18 Aralık'ta resmen uygulamaya başlanacak. Personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde personel çalıştıran hastanelerdeki fazla personel, kıdemlerine ve çalışma sürelerine bakılmaksızın ihtiyaç olan hastanelere kaydırılacak. Sendikalar ise projenin göreve yeni başlayanları kapsaması gerektiğini ve hiç olmazsa uygulamanın zamana yayılmasını istiyorlar. Proje kapsamında 70 bin doktor ve sağlık görevlisinin yer değiştirmesi bekleniyor.

Personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde personel çalıştıran hastanelerde fazla personel ihtiyaç duyulan hastanelere kaydırılacak. Yönetmelikteki bu değişiklikle ilk planda sistemdeki personel sorununun çözülmesi hedefleniyor. Ancak bir çok sorunun da bu uygulamayla ortaya çıkması da bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber