Davutoğlu: Irak için Başika'dayız

Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Iak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygılı ve sadık olduklarını belirten Davutoğlu, "Biz Irak'ın toprak bütünlüğü için oradayız" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Ocak 2016 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu:  Irak için Başika'dayız

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyada köprü mimarisi anlamında bir ilk niteliği taşıyor. Bu anlamda da sadece ülkemize ve İstanbulumuza değil, dünyadaki bu yöndeki çalışmalara da katkı mahiyetinde. Çünkü genişlik itibarıyla dünyanın en geniş asma köprüsü. 59 metre genişlik, 322 kule yüksekliğiyle dünyada genişlik ve kule yüksekliği bağlamında dünya birincisi bir köprü. Bu iki konuyu bir araya getiren yegane köprü.

Daha önce 2 ayrı açılışı planladığımız bir projeydi ama bugün aldığımız haberlerle süre gittikçe kapanıyor. Bu konuda yetkilileri tebrik ediyorum. Açılış için 2-3 aylık bir süre kalıyor. Köprünün biten kısmı yüzde 88'dir. Bağlantı yolları ile köprünün bu yaz açılmasına karar verdik. Mümkün olan en yakın vakitte ülkemize kazandıracağız. Ulaşım kolaylığı bakımından 2 köprünün yükünü almakla birlikte, transit geçişler konusunda da çok önemli bir köprüdür. İstanbul'a çok büyük bir rahatlama getirecektir.

Bütün projeler tamamlandığında İstanbul'u ve Türkiye'yi 2023 yılı projelerine taşıyacak. Ben bütün müteahhit firmalara teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

BAŞİKA KAMPI AÇIKLAMASI

Başika kampının kuruluş gayesi bellidir. Bir eğitim kampı olarak devreye girmişti. Daha sonra DAEŞ'ten gelen saldırılar ve riskler de göz önünde bulundurularak gerekli düzenlemeler yapıldı. Başika kampındaki askerlerimizde şu ana kadar hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır. Saldırılar olduğunda da silahlı kuvvetlerimiz anında müdahale ederek, gerekli olanı yapıyorlar. 2 hafta önce de 9 DAEŞ mevzi tasfiye edilmişti. Askerlerimiz için gerekli güvenlik tedbiri alındı. Herhangi bir terör saldırısı olduğunda, anında müdahale ediliyor.

Başika'daki Türk birliğine İŞİD saldırısı püskürtüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber