Beyoğlu HDP ilçe eşbaşkanları serbest bırakıldı

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Beyoğlu HDP İlçe Eş Başkanları Ahmet Teke ve Rukiye Demir serbest bırakılırken, soruşturma kapsamında 2 kişi tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyoğlu HDP ilçe eşbaşkanları serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile polis, dün sabah saatlerinde HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı başta olmak üzere 10 adreste arama yapmıştı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda HDP'nin Beyoğlu İlçe Eş Başkanları Rukiye Demir ve Ahmet Tekke'nin aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.

EŞ BAŞKANLAR HAKKINDA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan 6 şüpheli, savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikteki işlemleri akşam saatlerine kadar süren şüphelilerden Mahsum Kaymaz ve Ferman Erkek tutuklandı.

Nöbetçi hakimlik, HDP ilçe Eş Başkanları Ahmet Teke ve Rukiye Demir'inde aralarında bulunduğu 4 kişiyi ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber