'Soruşturmalarda HSYK sadece 'hukuk'a bakar'

Soruşturmanın kime yönelik olduğu bizi ilgilendirmiyor. Hukuk dışılık var mı, yok mu, hakim ve savcılar adalet ülküsüyle mi hareket etmiş, başka amaçlar mı gütmüş ona bakıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Soruşturmalarda HSYK sadece 'hukuk'a bakar'

"Hukuk dışına çıkan kim olursa olsun, hangi kişiye karşı hukuk dışılık yapılırsa yapılsın HSYK bunun karşısında olmalı. HSYK, yetki aşımı, kanunsuzluk şuna yapıldı, buna yapıldı diye ayrım yapmaz."

HSYK 2. Daire Başkanı Yılmaz: "(Eski savcılar Öz, Kara, Akkaş, Yüzgeç ile hakim Karaçöl hakkındaki karar) HSYK, namuslu, dürüst hakim ve savcının teminatı. Kim ne derse desin sadece yasaları uygulayan, adalet ülküsüyle çalışan her savcı hem bizim hem ülkenin baştacı. Soruşturmanın kime yönelik olduğu bizi ilgilendirmiyor. Hukuk dışılık var mı, yok mu, hakim ve savcılar adalet ülküsüyle mi hareket etmiş, başka amaçlar mı gütmüş ona bakıyoruz."

HSYK 2. Daire Başkanı Yılmaz: "(Eski savcılar Öz, Kara, Akkaş, Yüzgeç ile hakim Karaçöl hakkındaki karar) Türkiye'de 2007-2013 dönemi, ileride yargının tarihi yazıldığında göreceksiniz, yargıda utanç, çöküş dönemi olarak tarihe geçecek. 2007-2013'te bir çöküş dönemi yaşandı. Bizim göreve başlamamızdan sonra tekrar yargıyı hep birlikte ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Kolay değil, kolay olmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber