Polis 'kadına şiddeti' önlemek için eğitilecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Ekim 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden kadına şiddet konusunun polis akademisinde ders olarak okutulmasını istedi.

Talebin kadına şiddet olaylarının daha iyi tespit edilmesi ve mağdur kadına zamanında ulaşılabilmesi amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya bağlı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü kadına şiddet başvuru ve şikayetlerinde kamu personeli olarak olay yerine ilk giden polislerin de eğitimden geçirilmesini istiyor. Genel müdürlüğe göre polis de 'kadına şiddet' konusunun tespitinde pek eğitimli bulunmuyor. Yetkililer polisin sorunun tespitinden çok taraflar arasında uzlaşmacı bir tavır sergilediğinden yakınıyor. Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü bu amaçla geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yardım talebinde bulundu.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı göndererek, polis akademisi, polis meslek yüksekokulları ve polis kolejlerinin ders müfredatında 'kadına şiddet' konusunun da işlenmesini istedi. Şiddet olaylarının daha sağlıklı tespit edilmesi, mağdur kadına zamanında ulaşılabilmesi, soruşturma ve kovuşturmada suç unsurlarının doğru olarak belirlenmesi için polisin yapacağı çalışmanın önemine dikkat çeken Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, bu bilincin poliste yerleştirilmesinin önemine değindi.

Yazılı başvuruyu alan Emniyet Genel Müdürlüğü, ilgili kurullarında görüşmelerini sürdürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün onay vermesi halinde, önümüzdeki müfredat döneminde kadına şiddet konusu polisin eğitim müfredatına girecek.

6 Mart 2005'te Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul'da yapılan izinsiz gösteriyi dağıtmak amacıyla Çevik Kuvvet aşırı güç kullandığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Polis akademisi yetkilileri verilecek eğitimin Çevik Kuvvet'te görev alacak personel açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber