Bayramlarda camilere bayrak asılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, ulusal bayramlarda camilere Türk bayrağı asılmasını kararlaştırdı. Diyanet, Pazar günü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Türkiye genelindeki tüm büyük camilere Türk bayrağı asarak bu kararını hayata geçirdi. İki minaresi bulunan ve arasında mahya olan tüm camilere artık ulusal bayramlarda Türk bayrağı asılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, ulusal bayramlarda tüm camilere Türk bayrağı asılması kararı aldı. Bu çerçevede ilk uygulamayı bugün gerçekleştiren Diyanet, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye genelindeki büyük camilere Türk bayrağı astırdı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi iller başta olmak üzere Türkiye'de 15 şehirde bulunan büyük camilere Türk bayrağı asıldı. 15 il müftülüğüne verilen talimat doğrultusunda mimari yapısı uygun camilere bayrak asıldı.

İki minaresi bulunan ve minareler arasında mahyası olan camileri tercih eden Diyanet, bu camilere Türk bayrağı asılmasını istedi. Diyanet, müftülükleri camilerin çatısına veya önüne direkle bayrak asılmaması konusunda da uyardı. Cumhuriyet Bayramı'nda başlatılan bu uygulama, artık tüm ulusal bayramlarda da devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber