Sanal dolandırıcılara operasyon

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da ?Sanal Avcı? adı verilen operasyon kapsamında, internet üzerinden bazı bankaların müşteri hesaplarından kendi hesaplarına yüklü miktarda para aktardıkları öne sürülen 11 kişi yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bankalardan gelen ihbarlar üzerine, müşteri hesaplarından yüklü miktarda para çektikleri belirlenen kişilere yönelik ?Sanal Avcı? adı altında çalışma

başlatıldı. Çalışma kapsamında 8 ayrı ilçede 15 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, ?suç örgütü elebaşı? konumunda olduğu belirtilen A.G'nin de aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde, araçlarında ve barındıkları yerlerde yapılan aramalarda, internet üzerinden banka müşterilerinin hesaplarından elde edildiği sanılan 37 bin 150 YTL, 1700 ABD doları, sahte kimliklerle elde edilen çeşitli bankalara ait 90 adet kredi kartı, 100 adet sahte nüfus cüzdanı, 75 sürücü belgesi, 5 pasaport, 100 vergi levhası 110 adet boş trafik tescil belgesi, 110 motorlu araçlar tescil belgesi, çeşitli belgelerde kullanılan 200 hologram, 70 adet Maliye Bakanlığı motorlu araç devir belgesi, 10 araç plakası, çeşitli bankalara ait 250 adet sahte çek aslı, çok sayıda boş üniversite ve lise diploması, tapu senedi, imza sirküleri, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet polis kimliği kartı, çok sayıda cep telefonu ve sim kartı, 6 adet bilgisayar, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 50 adet kaşe, 1 adet ehliyet kesme makinesi, 1 printer cihazı ile çok sayıda CD ele geçirildi.

Emniyette sorguları süren bu kişilerin, bazı bankaların müşteri hesaplarına internet üzerinden girerek 3 bin 225 kişinin hesap bilgilerine ulaştıkları, çok sayıdaki müşteri hesabından kendi hesaplarına para aktardıkları, düzenledikleri sahte kimliklerle bankalardan aldıkları kredi kartları ile bankaları dolandırarak kendilerine haksız kazanç sağladıkları ve çeşitli kurum ile kuruluşlar adına sahte belge düzenledikleri belirtildi.

Suç örgütü mensuplarından E.K. ve S.S. adlı kadınların, bir süre önce sahte belgelerle bankalardan para çekerken suçüstü yakalandıkları ve tutuklanarak cezaevinde kaldıkları öğrenildi.

Suç örgütü üyelerinin, bu işlemler sırasında çizimle kendi aralarında görev dağılımları yaptıkları da tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber