Fezlekeler bütçeden sonra raftan iniyor

Terörle iç içe olan vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda, 'Avrupa ne der, dünya ne der değil; millet ne der, Allah ne der' diye bakmalıyız" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Şubat 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fezlekeler bütçeden sonra raftan iniyor

Şerife Güzel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleriyle kahvaltıda buluşarak, dokunulmazlıklar konusunda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sadece silahlı terör değil, siyasi terör de var şu anda. 'Avrupa ne der değil, millet ne der, Allah ne der' diye bakmalıyız" diyerek, özellikle terörle iç içe olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiği mesajını güçlü şekilde verdiği öğrenildi.

HALKIN SABRI TAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerini, bütçe görüşmelerini tamamlamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki özel konutunda kahvaltıda ağırladığı öğrenildi. Milletvekilleri, özellikle HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara bombacısının taziyesine gitmesiyle artık milletin sabrının sonuna gelindiğine işaret ettiği yönündeki görüşleri dile getirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da milletin beklentisinin terörle iç içe olan milletvekillerinin, Meclis kürsüsünden konuşturulmaması gerektiği, dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde olduğuna dikkat çekerek, "Bu konuda, 'Avrupa ne der, dünya ne der değil, millet ne der, Allah ne der' diye bakmalıyız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Siyaset çekinilerek yapılmaz. Siyasette savunma olmaz, taarruz olur. Acırsan acınacak hale gelirsin. Hak ne ise onun olması lazım. Hakkın dili azametli olmalı. Yoksa zalimler üstün gelmeye kalkar" dediği belirtildi.

TERÖR DOSYALARI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hem 6-8 Ekim olaylarından dolayı, hem de Diyarbakır'da DTK'daki "özerklik" çıkışından dolayı soruşturma açılmış ve hakkında fezleke düzenlenmişti. Ancak Demirtaş'ın tartışmalı dosyası ile canlı bombacı için taziyeye gitmesinden dolayı Tuğba Hezer hakkında başlatılan hukuki süreç henüz Meclis'te görüşülebilecek bir boyuta gelmedi. Ancak ilk etapta Meclis'te bekleyen dokunulmazlık dosyaları içinde terörle bağlantılı suçlamalar nedeniyle hazırlanmış olanların elenerek Genel Kurul'a getirilebileceği belirtildi. HDP'li tüm milletvekillerinin değil, terör bağlantılı suçlardan dolayı hakkında fezleke düzenlenen isimlerin dokunulmazlıklarının, Meclis'teki bütçe görüşmelerinden sonra kaldırılabileceği bildirildi.

KIRKINCI HOCA'NIN AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'un yetiştirdiği önemli din alimlerinden Mehmet Kırkıncı Hoca'nın vefatı nedeniyle Kırkıncı ailesini telefonla arayarak taziyelerini bildirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Kırkıncı Hoca'nın vefatından müteessir olduğunu ifade ederek, merhuma Allah'tan rahmet, aile bireylerine ve yakınlarına da sabır ve metanet diledi.

FEZLEKELER BÜTÇEDEN SONRA RAFTAN İNECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda Meclis'in gereğini yapması gerektiği yönündeki görüşlerini tekrar ettiği görüşme sonrasında AK Parti kurmayları, Meclis'teki bütçe görüşmelerinden sonra HDP'lilere ait bazı dokunulmazlık dosyalarının Meclis Genel Kurulu'na indirilebileceğini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber