'Geniş bantta rekabet ihlali yok'

Türk Telekom ve TTNet'in rekabet kurallarını ihlal ettiğine ilişkin soruşturmada sözlü savunma yapan TT CEO'su Rami Aslan, "Amacımız paralı TV pazarında büyümek.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Mart 2016 06:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Geniş bantta rekabet ihlali yok'

Deniz ÇİÇEK / GAZETE HABERTÜRK

Türk Telekom (TT), Rekabet Kurulu'nun TT ve TTNet'in "piyasayı kısıcı faaliyetlerde bulunduğu" gerekçesi ile açtığı soruşturmada sözlü savunma yaptı. Soruşturmaşa katılan TT CEO'su Rami Aslan, TT'nin hakim durumu kötüye kullanmasının söz konusu olmadığını kaydederek "Amacımız paralı televizyon pazarında büyümek. Dünyada da operatörler bu yönde büyüyor. Tüketici artık çoklu oyun istiyor. TTNet de bu işe girdi ve Pay TV (paralı kanal) hizmeti vermeye başladı. Geniş bant piyasasında rekabet ihlali yok" dedi. Aslan, "Karar vermek için Danşıtay kararı beklenmeli" dedi.Rekabet Kurulu tarafından TT ve TTNet hakkında 2013 yılında açılan soruşturmada, şirketin Tivibu Ev hizmeti ve diğer bazı kampanyaları ile "hakim durumu kötüye kullanmadığı"na karar verilmişti. Bu karar, Ankara 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Karar, temyiz edilerek Danıştay'a taşındı. TT Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Demir de kampanyalarının tüm geniş bant piyasasındaki etkisinin binde 3 civarında olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'YE DENİZDEN YENİ FİBER DESTEK

Türkiye'yi 3 kıta ve 17 ülkeye bağlayacak Türk Telekom SEA-ME-WE 5 Marmaris Denizaltı Kablo istasyonu tamamlandı. Sistem 2016 sonunda devreye girecek. Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca, "Bu proje, en kaliteli ses ve veri trafiğinde en az gecikme oranı ile de oldukça üst düzey bir teknolojiye sahip" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber