'Talep fazlası süt iki merkezde süt tozuna dönüştürülecek'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, talep fazlası sütün iki merkezde süt tozuna dönüşmesine ilişkin çalışmalara başlandığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2016 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Talep fazlası süt iki merkezde süt tozuna dönüştürülecek'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO 2016 Sergi Alanı'nda gazetecilerin gündemdeki süt tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Sanayicilerin belli oranda sütün, süt tozuna dönüştürülmesine yönelik destek talebinde bulunduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Et ve Süt Kurumu bir İç Anadolu'da bir de Ege'de olmak üzere iki merkezde sütün süt tozuna dönüşmesiyle ilgili çalışmaları inşallah bu hafta tamamlayacak ve talep fazlası sütün buralarda süt tozuna dönüştürülmesi konusunda çalışmaya başlamış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta bu konudaki üreticilerin talepleri yerine gelmiş olacak. Bu arz fazlası sütün süt tozuna dönüşmesini gerçekleştirmiş olacak."

"Domates üreticisi müsterih olsun"

Çelik, Rusya kriziyle domates fiyatlarında sıkıntı yaşandığının hatırlatılması üzerine, "Şu anda domatesin durumu nispeten iyi, önümüzdeki günlerde yani nisan ayına doğru üretimde daha bir arz fazlası olacak. Sürekli piyasaları izliyoruz, takip ediyoruz. Üreticilerimiz bu yönüyle müsterih olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber