Şehit hemşireleri yeniden inceleyin

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Türk hacı adaylarıyla gittikleri Mekke'de, çöken otelin altında yaşamını yitiren iki hemşirenin çocuklarına maluliyet maaşı bağlanması konusunun "hukuk çerçevesinde yeniden değerlendirilmesini" istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuyla ilgili olarak Personel Genel Müdürüne ve Hakuk Müşavirine talimat vermiştir. Bu doğrultuda, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile iletişime geçilerek, hayatını kaybeden hemşirelerimizin haklarının tam olarak kendilerine iade edilmesini, hukuk çerçevesinde yeniden değerlendirme yapılmasını istemiştir."

GEREKENİ YAPACAĞIZ

AKP Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, iki hemşiremizin hayatını kaybettiği sırada kendisinin de hac ziyareti nedeniyle Mekke'de olduğunu belirterek, "O faciayı ben de Mekke'de yaşadım. Hemşirelerimizin ailelerine maaş bağlanmamasını büyük bir hata olarak görüyorum. Bu konuda yasalara daha açık bir hüküm koyulması gerekiyorsa gerekli çalışmayı yapacağız" dedi. Yapılanın büyük bir hata olduğunu söyleyen Börü, "Burada sorun bazı bürokratların dar yorumundan kaynaklanmış olabilir. Hürriyet'in gündeme getirdiği bu konu gerçekten çok önemli, durum vicdanları rahatsız ediyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber