Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavına İlişkin Soru ve Cevaplar

Sağlık Bakanlığındaki unvan değişikliği sınavı 17 Aralık 2006 tarihinde yapılacaktır. Toplam 6022 kadronun yer aldığı sınav için 13-24 Kasım 2006 tarihleri arasında elektronik ortamdan başvuru yapmk gerekmektedir. Sınava, sadece 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu memurlar katılabilecektir. Yayımlanan kılavuz ve ilan özelinde hazırladığımız soru ve cevap dosyasına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 06:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sınava hangi statüdeki personel katılamayacak?

4924 sayılı Kanun,
657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel,
Geçici işçiler ve
Vekil Ebe/Hemşireler;
sınava başvuramayacaktır. Sınava sadece 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu memurlar başvurabilecektir.

Unvan değişikliği sınavı ne demektir?

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çeşitli unvanlarda çalışan, ancak aynı zamanda mesleki veya teknik eğitim mezunu olan memurlar için bu mezuniyetlerine uygun unvanlara atanabilmesine imkan sağlamak amacıyla yapılan sınava unvan değişikliği sınavı denmektedir. Bir örnek verecek olursak, Sağlık Bakanlığında "Sağlık Memuru" olarak çalışan bir aday daha sonra mühendislik mezunu olmuş olabilir. Sağlık memurunun mühendis kadrosuna atanabilmesi için yapılan sınava unvan değişikliği sınavı denmektedir.

Hangi kadrolar için unvan değişikliği sınavı yapılacaktır?

Sağlık Bakanlığı toplam 6022 kadro için unvan değişikliği sınavı yapacaktır. Bu kadro unvanları, dereceleri, iller itibariyle unvanların dağılımı Bakanlığın WEB sitesinde açıklanmıştır.

Belgelere hangi tarih itibariyle sahip olunmalıdır?

Bakanlık ilan metnine göre "Unvan Değişikliği Sınavına katılacak adayların, müracaat tarihi itibarıyla sınava katılma şartlarını taşımaları" gerekmektedir. Bir başka deyişle adayların istenen belgelere en son 24 Kasım itibariyle sahip olması gerekmektedir. 25 Kasım 2006 tarihinde mezun olacak bir aday bu sınava katılamayacaktır.

Sınav girecek adaylar iki gün idari izinli sayılacak mı?

Unvan değişikliği sınavına katılacak olan personelin, dilekçe ile birim amirlerine müracaat etmesi gerekmekte olup adaylar sınavdan önce ve sonraki iş günlerinde idari izinli sayılacaktır. Ayrıca sınava gireceklerin giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

70 alan her aday atanacak mı?

Sınavdan başarılı sayılmak için 70 puan almak gerekmektedir. Ancak 70 puan alan her aday atanmayacaktır. Açılan kadro adedince en yüksek puan alan adaydan olmak üzere atama yapılacaktır.

Sınavdaki başarı notunun aynı olması halinde, ataması yapılacak personel, Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ve başvuru kılavuzunun EK-1 Değerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak tespit edilecektir.

Adaylar ilan edilen kadrolara nasıl yerleştirilecek?

Atanmaya hak kazananların yerleştirme işlemleri;

a)Avukat, İstatistikçi, Tekniker, Teknisyen, Mühendis, Matematikçi,Grafiker, Mimar, Kimyager, Tıbbi Teknolog, Sağlık Fizikçisi ve Odyolog kadrolarına, ekte ilan edilen yerler doğrultusunda yapılacak tercihler ve sınavda alınan puana göre Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından İl emrine, sosyalleştirme olarak,

b)Diğer kadrolara, Personel Dağılım Cetveline göre boşluk bulunması kaydıyla öncelikle çalıştığı birime, çalıştığı birimde boşluk olmaması halinde ildeki diğer birimlere İl Sağlık Müdürlükleri tarafından sınav puanı ve tercihlerine göre, personelin çalıştığı birimde ve İldeki diğer birimlerde Personel Dağılım Cetveline göre boşluk bulunmaması halinde ekte ilan edilen yerlere Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından sınav puanı ve tercihlerine göre yapılacaktır.

Personel Dağılım Cetvelinin düzenlenmediği unvanlar için Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğindeki standartlar esas kabul edilecektir.

Memurun derecesi uygun değilse ne yapılır?

Unvan Değişikliği Sınavını kazanan personelden hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olanların atamalarının Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen süre zarfında yapılacak olup, mükteseplerine uygun kadro bulunamaması halinde 657 sayılı Kanunun 45 inci maddesine göre atamaları yapılacaktır. Ancak bu şekilde de atama imkanı olmayanların ise hakları saklı kalmak kaydıyla durumlarına uygun kadro ihdası yapıldıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir.

Yedekler?

Sınavda başarılı olup da yerleşemeyenler yedek olarak kabul edilecek olup, sınavı kazananlardan ataması yapılmayanların yerine sınavda başarı notu en yüksek olan yedek aday personelden başlamak üzere atama yapılacaktır.

2 yıl nakil talebinde bulunamayacak?

Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır. Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri saklı kalmak kaydıyla Unvan Değişikliği Sınavını kazanıp ataması yapılan personel 2 yıl nakil talebinde bulunamayacaktır.

Aylıksız izinde olanlar başvurabilecek mi?

Gerek doğum, askerlik gibi 657 sayılı Kanuna göre alınan aylıksız izinler gerekse de 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa göre aylıksız izinli sayılanlar sınava girebilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber