Karatay'ın sınıf arkadaşı da tele-vurgun kurbanı oldu

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın sınıf arkadaşı ve aile dostu Dr. Sevim Biro ile eşi Ahmet Celal Biro oldu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 03 Nisan 2016 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karatay'ın sınıf arkadaşı da tele-vurgun kurbanı oldu

Mustafa ŞEKEROĞLU

Telefon dolandırıcıların son kurbanı, 2013'te aynı yalana inanan fakat polis operasyonuyla parasını geri alan Prof. Dr. Canan Karatay'ın sınıf arkadaşı ve aile dostu Dr. Sevim Biro ile eşi Ahmet Celal Biro oldu. İstanbul Sarıyer'de yaşayan 77 yaşındaki Dr. Biro'yu arayan sahtekarlar, yine kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı. Ardından "Terör örgütü bankadaki hesaplarınızın peşinde. Paranızı çekip bize verin. Biz güvenli yerde tutalım. Operasyon sonrası size vereceğiz" diyerek Biro'yu ikna etti.

243 BİN DOLARI VERDİ

Dolandırıcılara inanan Sevim Biro, 82 yaşındaki eşi Ahmet Celal Biro ile birlikte bankaya gidip 243 bin dolar parayı çekip evlerine geri döndü. Bir süre sonra gelen dolandırıcı para ve banka makbuzunu bir poşet içinde teslim aldı. Biro çifti, daha sonra arayan soran olmayınca dolandırıldıklarını anladı ve polisi aradı.

KARATAY'A 'GEÇMİŞ OLSUN' DEMİŞTİ

Dr. Sevim Biro, 2013'te dolandırılan yakın arkadaşı Prof. Dr. Canan Karatay'ın yanında olup "Geçmiş olsun" dileklerini ileten isimlerden biriydi.

DEKONT ÇÖPE

Şikayet üzerine polis olayla ilgili çalışma başlattı. Sitenin güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, dolandırıcılardan birinin görüntülerine ulaştı. Siteye girdikten bir süre sonra poşetle çıkan şüpheli, banka dekontunu çöpe atıyor. Ardından siteden çıkıp kayıplara karışıyor. Olayla ilgili yapılan çalışmalarda, telefon dolandırıcıların 3 kişilik bir çete olduğu tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber