Başhekim, kendisi hakkında açtırdığı soruşturmada aklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İsmail Tamer, bir hasta yakınının şikayeti üzerine kendisi hakkında açtırdığı ve Sağlık Müdürlüğünün yürüttüğü soruşturmada aklandı.

Tamer, yaptığı açıklamada, verdikleri sağlık hizmetinin kalitesi ve hasta haklarına büyük önem verdiklerini, 3 yıl önce Türkiye'de devlet hastaneleri arasında ilk kez hastanelerinde hasta hakları birimini faaliyete geçirdiklerini hatırlattı.

Verdikleri hizmetin kalitesini artırabilmek için birime gelen şikayetleri anında değerlendirerek, çözüm arayışına girdiklerini vurgulayan Tamer, birimin çözüm bulamadığı sorunların valilik, sivil toplum kuruluşları, il genel meclisi, baro ve hastane personelinden oluşan 5 kişilik komisyona taşındığını bildirdi.

Komisyonun, şikayet konusu olan sorunların çözümü için gerektiğinde ilgililer hakkında soruşturma açtığını ifade eden Tamer, hastanede yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması konusunda hasta hakları birimine gelen şikayetlerin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Bir süre önce bir hasta yakınının da kendisi hakkında şikayet dilekçesi verdiğini ve dilekçeyi işleme koyarak soruşturma açılmasını sağladığını belirten Tamer, şunları söyledi:

?Bir pazar günü hastanemizde tedavi gören 85 yaşlarında bir kadın kalp krizi geçirmiş. Doktorların anında müdahalesi ile hayata döndürülen yaşlı kadın, doktorlarımız tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edilmek istenmiş. Ancak, hastanın oğlu bunu kabul etmemiş. Bunun üzerine hasta yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınarak, ertesi gün kardiyoloji servisine yatırılması kararlaştırılmış. Ertesi gün, hastanın servise yatması sırasında hastanın oğlu işlemlerin geciktirildiğini gerekçe göstererek görevli doktorumuza hakaret etmiş. Hastanın oğlu daha sonra bana gelerek şikayette bulundu. Ben de kendisine annesinin tedavisi için gereken her şeyin yapıldığını söyledim, ama ikna olmadı. Daha sonra benim hakkımda yazdığı şikayet dilekçesini bana getirdi.?

Hakkında kendisine verilen şikayet dilekçesini hasta hakları birimine göndererek işlem yapılmasını istediğini anlatan Tamer, dilekçenin işleme konulması sonucu İl Sağlık Müdürlüğünce hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünün görevlendirdiği müfettiş tarafından ifadesinin alındığını, yürütülen soruşturma neticesinde aklandığını ifade eden Tamer, ?Hastanemizde hastalarımıza en kaliteli sağlık hizmetini vermeye çalışıyoruz. Aksayan yönlerin giderilmesi konusunda da tüm şikayetleri değerlendiriyoruz. Şikayet konusu benimle ilgili bile olsa taviz vermiyoruz? diye konuştu.

2003'te kurulan hasta hakları birimine geçen yıl 172 başvuru yapıldığı, bunların 49'unun yerinde çözümlendiğini, diğerlerinin komisyonda görüşülerek çözüm bulunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber