1 mülteciye 85 Euro ödenecek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 'Mülteci Eylem Planı' hazırladı. 'Türkiye'deki Sığınmacılara Yardım' ve 'Türkiye'den Gidecek Mülteci' başlıklı iki ayaklı planla, insan kaçakçılığının önüne geçilmesi amaçlanıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 mülteciye 85 Euro ödenecek

Almanya Federal Teknik Yardım Ajansı(THW) heyetinin Türkiye temaslarının ardından hazırlanan ve Almanya'ya gönderilen planın detaylarına Yeni Şafak ulaştı. Plan, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Konseyi Donald Tusk ve AB Komisyonu 1. Başkan Yardımcısı Franz Timmermans'ın Gaziantep'e yapacakları resmi ziyarette de görüşülecek.

3 MİLYAR EURO İLE START VERİLECEK

Avrupa Birliği'nden gelecek 6 milyar Euroluk kaynağın ilk kısmı olan 3 milyar Euro'nun verilmesiyle plan uygulanmaya başlayacak. AB kaynağı, sığınmacılara eğitim, sağlık hizmetleri ve insani yardımda kullanacak. Türkiye, sığınmacı başına gıda kart aracılığı ile 100 TL veriyor. Gıda kart aracılığı ile ödenen miktar, mülteci başına 85 Euro'ya çıkarılacak. Bu kapsamda, gıda desteği kişi başına 170 TL artacak. Bu paranın 100 TL'sini Türkiye, 170 TL'sini ise AB ödeyecek.

Yasemin Asan 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber