'Vakıf şuurunu gelecek nesillere aktarmalıyız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, "Medeniyetimizin devamı için vakıf şuurunu gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak bizlerin en asli görevidir." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2016 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vakıf şuurunu gelecek nesillere aktarmalıyız'

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Medeniyetimizin devamı, toplumumuzun barış, kardeşlik ve yardımlaşma içinde yaşaması için vakıf şuurunu ve ona atfedilen önemi iyi anlamak ve bu şuurun gelecek nesillere de aktarılmasını sağlamak bizlerin en asli görevidir." değerlendirmesinde bulundu.

9 -15 Mayıs tarihlerinde kutlanan "Vakıflar Haftası" dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Karaaslan, sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından olan vakıfların, toplumda birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, şefkat ve dayanışmanın tesis edilmesi konusunda, ecdadın bıraktığı en değerli miraslardan biri olduğunu belirtti.

"Vakıf, Allah rızası kazanmak dışında hiçbir karşılık beklemeden elindekini ihtiyaç sahibiyle paylaşmaktır." diyen Karaaslan, vakıf olgusunun, Anadolu'da, Selçuklu döneminde yaygınlaştığını, Osmanlı Devleti döneminde ise kurumsallaşarak adeta bir medeniyet haline dönüştüğünü belirtti. Karaaslan, Osmanlı döneminde iç ve dış güvenlik hizmetleriyle adalet hizmetleri dışındaki hemen her alanda vakıfların rol aldığını kaydetti.

Karaaslan açıklamasında, "Vakıflar ile insanlığa hizmet edenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Vakıflarımızın yaşatılmasına katkıda bulunan hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor bu duygu ve düşüncelerle Vakıflar Haftasını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Sinan Uslu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber