Teziç: Kanunu beklemeden isimleri cumhurbaşkanı'na göndereceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, kanunun yüklediği görev neyse onu yapacaklarını belirterek, "Yürürlükteki kanuna göre rektör adaylarının isimlerini Cumhurbaşkanı'na göndereceğiz" dedi.

YÖK Genel Kurulu, Teziç başkanlığında YÖK'te toplandı. Teziç, toplantıya verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni kurulan üniversitelere rektör atamalarına ilişkin yasanın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM'ye iade edildiğinin anımsatılması ve bu kapsamda Namık Kemal (Tekirdağ), Uşak, Düzce ve Ordu üniversitelerinin rektör adaylarının Cumhurbaşkanı'na sunulup sunulmayacağının sorulması üzerine Teziç, "evet" karşılığını verdi.

"Cumhurbaşkanı, TBMM'ye iade ettiği için bu üniversitelere rektör atamaları, yürürlükteki kanuna göre mi yapılacak, siz buna göre mi Cumhurbaşkanı'na isimleri göndereceksiniz" sorusu üzerine Teziç, "Evet, aynı süreç normal devam edecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sezer'in iade ettiği yasanın, kısa süre içinde yeniden Köşk'e gönderilmesi durumunda sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine Teziç, varsayımlar üzerine konuşmanın doğru olmayacağını söyledi. Teziç, "hukuk kurallarının sorunları çözmek için var olduğunu" ifade etti.

Teziç, bir soru üzerine, Uşak, Düzce, Namık Kemal ve Ordu üniversiteleri için dün belirlenen rektör adaylarının isimlerini Cumhurbaşkanı'na sunacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz, kanunun şu anda bize yüklediği görev neyse onu yaparız. Çünkü bu konuda yürürlüğe giren, üniversiteleri kuran kanun da bize bir yetki veriyor. Diyor ki, 'ortaya çıkan sorunların çözümünde gereken önlemleri al.' Bu, bizim yetkilerimizi res'en kullandığımız bir biçimde yorumlanmamalı. Kanundaki açık hükme dayanarak yaptık biz bunu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber