'Acar bürokrat' 3 yıl hapisle yargılanıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2006 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acaristanbul'daki yapılaşma oranını yüzde 60'a çıkaran eski Orman Bölge Müdür Yardımcısı Kurtuluş ile 2 bürokrat 1 yıldır yargılanıyor

Eski Orman Bakanı Prof. Nami Çağan tarafından Acaristanbul projesinin yapıldığı Serdaroğlu Ormanı'nda yasadışı yapılaşmaya göz yumduğu açıklanan dönemin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Niyazi Kurtuluş'un bir yıldır yargılandığı ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda da Kurtuluş ve 3 yetkilinin suçsuz bulunduğu öğrenildi.

Acar İnşaat'ın özel ormanda yüzde 6 olan yapılaşma izninin, yasadışı olarak yüzde 60'a çıkarılmasına onay vermekle suçlanan Kurtuluş, Orman Bölge Müdürlüğü Kadastro Şube Müdürü Yunus Turan, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü Beykoz Orman İşletme Şefi Fuat Murat Mutlu ve Orman Bölge Müdürlüğü Makine İkmal Şube Müdürü Teoman Balaban, Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

2 suçlama

Savcı Mecit Ceylan'ın 5 Aralık 2005'te hazırladığı iddianameye göre, "görevi kötüye kullanmak" ve "görevi ihmal"le suçlanan Kurtuluş ve Turan'ın 3 yıl, Balaban ve Mutlu'nun da 2 yıl hapsi isteniyor.

Kurtuluş'un imar planında 5 kilometre olan orman alanındaki yolun 9 kilometreye çıkarılmasına da izin verdiği iddia ediliyor.

Eski bakanlık müfettişi Ahmet Başer'in ihbarının ardından hazırlanan iddianameye göre, Acar İnşaat yetkilileri Orman Bakanlığı'ndan 13 Temmuz 2001'de ön izni aldı. Firma bu izinle özel ormanda yüzde 6 oranını aşmayacakları proje hazırlayacaktı.

Bakanlık, 7 Kasım 2002'de kesin izin talebini reddetti. Bundan 7 gün sonra da ön izni iptal etti. Ancak sanıklar kararı Acar İnşaat'a tebliğ etmedi ve kaçak yapılaşmaya göz yumdu.

Beykoz Belediyesi'nin, 14 Nisan 2003'te yapı ruhsatı vermesinin ardından başlayan inşaat hakkında sanıkların bilgi vermemesi yüzünden de bakanlık yasal sürede itiraz edemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber