Bakan Çelik: Çocuklarımızın geleceği için dinî bilgileri doğru öğretmeliyiz

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de 'Din elden gidiyor, misyonerler Türkiye'de kol geziyor, her tarafta kiliseler açıldı' şeklindeki söylemlerle propaganda yapıldığını ileri sürerek çocuklara din bilgilerinin doğru bir şekilde öğretilmesini istedi.

Çelik, "Çocuklarınıza dinlerini adamakıllı öğretmezseniz misyoneri de gelir, yel de gelir alır, sel de gelir alır." diye konuştu. Bakan Çelik, AK Parti Ankara İl Başkanlığı Siyaset Akademisi'nde 'Küreselleşme Kavramı ve Etkileri' konulu bir konferans verdi. Küreselleşmenin yararlı mı, yoksa zararlı mı olduğunu tartışmanın anlamsızlığına değinen Çelik, küreselleşmeyi yönlendiren bir iradenin parçası olup olunmayacağına karar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de 'din müdafilerinin çoğaldığını' ileri süren Çelik, insanların sefaletinden, içinde bulunduğu sıkıntıdan yararlanılarak, maddi menfaat karşılığında din değiştirmeye zorlanmasının, 'iğrenç ve insan haysiyetine aykırı' olduğunu söyledi. Çelik, herkesin fikir özgürlüğü kapsamında kendi dinini anlatabileceğini belirtti. Avrupa'da oturan Türklerin yaşadıkları bölgelerde İslam dinini anlattıklarını belirten Çelik, Avrupa'da 5 bin cami bulunduğunu, bunların 4 bin 900'ünün Türkler tarafından yapıldığını ifade etti.

'MEB tavsiyeli' korsan basımevlerine tepki

Bakan Hüseyin Çelik, bazı 'sorumsuz' yayınevlerinin, sadece kâr amacıyla, bazı kitapların kapaklarına 'MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser' yazarak yayınladığını belirtti. Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın konuyla ilgili soru önergesine verdiği cevapta, 100 Temel Eser listesinde, tekerlemeler, Türkçe deyim, atasözü, bilmece, ninni, türkü ve maniler bulunduğunu hatırlattı. Bu anonim alanlardan derlenen bazı kitaplarda, müstehcen, argo ve kaba kelime ve ifadelere yer verildiğini ifade eden Bakan Çelik, "Bu tür ifadelerle öğrencilerin muhatap edilmesi şöyle dursun, ihtisas araştırmaları dışında, geniş kitlelere yönelik yayınlarda bile yer almaları uygun görülemez." dedi. Çelik, içlerinde argo ifadelerin bulunduğu derlemelerin, bakanlığıyla ilgisinin olmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber