'7 Haziran'da Türkiye siyasi hayatının yönünü değiştirdik'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kadınların siyasette HDP ile bir güç haline geldiğini belirterek, "7 Haziran'da Türkiye siyasi hayatının yönünü değiştirdik. Bu yönü çevirenler de kadınlar olmuştur." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'7 Haziran'da Türkiye siyasi hayatının yönünü değiştirdik'

Beyoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen HDP Kadın Meclisinde konuşan Yüksekdağ, kadınların özgürlük mücadelesinin yıllardır çok zorlu bir süreçten geçtiğini, bu yolda direnen kadınların hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmediğini söyledi.

Kadınların hakları için bin yıldır mücadele ettiğini dile getiren Yüksekdağ, kadın olmanın kolektif bir kimlik taşımak anlamına geldiğini belirtti.

Yüksekdağ, kadınların siyasette HDP ile bir güç haline geldiğini savunarak, "7 Haziran'da Türkiye siyasi hayatının yönünü değiştirdik. Bu yönü çevirenler de kadınlar olmuştur. Bu başarılar bir kadın emeğinin ürünü olarak tarihe geçmiştir. Bu tarihsel kazanımı bugün gasbetmeye çalışıyorlar. Kazandığımız bu kadın mevzilenmesini yok etmeye çalışıyorlar. Onlar bizim bu büyük zaferi nasıl kazandığımızı asla bilemezler. Emekle, tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz bu başarıyı elimizden alamazlar." diye konuştu.

HDP'nin başarısının arkasında kadınların gücünün olduğunu ve TBMM'ye seçilmeden kadın meclislerinde seçildiklerini dile getiren Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler gücümüzü İstanbul İl Kadın Meclisinden aldık. Esas gücümüzü aldığımız bu meclislere karşı sorumluyuz öncelikle. Ankara'daki Meclis'te, bize diyorlar ki 'bizim kurallarımıza göre oynamazsanız, bu mecliste yeriniz yok.' Biz o meclislerde doğmadığımız için oralarda olmamız bizim için hayat memat meselesi değil. HDP'nin Ankara'daki Meclis'te olmaması Türkiye siyasetinin ve o Meclis'in ömrübillah kötürüm kalması demektir. HDP gibi bir kadın partisinin o meclisten içeri girmesi adeta onlarda bir zehirlenmeye yol açtı. Çünkü onlar temiz siyasete alışık değiller. Bütün kimyaları alt üst oldu. Bunun nedeni HDP'nin arkasına büyük bir kadın gücü alarak girmesiydi. "

Figen Yüksekdağ, kadın özgürlük mücadelesinin dün olduğu gibi bugün de yarın da olacağını vurgulayarak, bu nedenle tüm kadınları daha güçlü bir mücadeleye çağırdıklarını ve HDP İstanbul İl Kadın Meclisinin bu yönde büyük bir başarıya imza attığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber