Muş ve Tekirdağ'da vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti

Muş ve Tekirdağ'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2016 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş ve Tekirdağ'da vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti

Muş Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dualar ve tekbirler eşliğinde demokrasi nöbetini sürdürdü.

Sloganlarla darbecileri protesto eden vatandaşlar, geç saatlere kadar meydandan ayrılmadı.

Demokrasi nöbetine AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, CHP ve MHP il teşkilatları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, sivil inisiyatifin gücünü en iyi şekilde gösterdiğini belirterek, darbecilerin başarılı olamayacaklarını söyledi.

Muş halkının Cumhurbaşkanı ve devleti için ayakta olduğunu ifade eden Şimşek, "Şu anda görüldüğü gibi, 24 saat uyumadan, dinlenmeden tepkisini ortaya koyuyor. Diyor ki: Hiçbir güç, sivil gücün üzerinde olmaz. Bu darbe örgütüne, darbe paçavrasına tepkisini koyuyor. Bu millete minnettarız. Millet diyor ki: Güç benim, sivil inisiyatif benim. Darbeye, örgütlere, çetelere, teröristlere hayır diyor." ifadelerini kullandı.

Hiçbir gücün asla sivil gücün üzerinde olamayacağını aktaran Şimşek, "Herkes hesabını buna göre yapsın. Hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Vatandaşlar, çetelere kahrolsun diyor. Sloganları öyledir. Muş'tan bütün Türkiye'ye selam gönderiyoruz." diye konuştu.

Tüm siyasi parti ve etnik yapıların demokrasi için alanlarda olduğunu belirten Muş Belediye Başkanı Asya da "15 Temmuz'da bu karanlık güçlerin darbe girişimini haber alır almaz, 45 dakika içerisinde bu meydan adeta mahşeri bir alana dönüştü. Hiçbir fikir ayrılığı, siyasi fikir ayrımı, felsefi duruşu, etnik köken ayrımı yapmaksızın tek bir kelime geliştirdiler, 'Dik dur, eğilme, bu millet seninle' dediler" değerlendirmesinde bulundu.

Araçlarına Türk bayrakları asan vatandaşlar da cadde ve sokaklarda sloganlar eşliğinde darbeyi protesto etti.

- Tekirdağ

Valilik önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarla "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşmalarının ardından şehitler için dua edildi.

Bulundukları alandan ayrılmayan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dinledi.

Çerkezköy ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçenin daha ilk günden devletine, milletine, hükümetine ve vatanına sahip çıktığını söyledi.

Bu onurlu duruştan dolayı vatandaşlara teşekkür eden Kubilay, "Paralel Devlet Yapılanması'nı, FETÖ'yü kınıyorum, lanetliyorum. Saldırılarda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum." diye konuştu.

Vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in maketini astı.

Hayrabolu ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, darbe girişimini protesto amacıyla kortej oluşturup sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Alpullu Caddesi'nde yürüyen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önüne geldi. Burada İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganlar attı.

AK Parti İlçe Başkanı Ethem Çetin, meydanlara inen, milli iradeye sahip çıkan bütün vatandaşlara teşekkür etti.

Yürüyüşe Kaymakam Tamer Orhan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, partililer ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber