Erdoğan: TOKİ ile 255 bin konut inşa ettik

Haber Giriş : 13 Aralık 2006 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece TOKİ eliyle 2005 yılı sonu itibariyle 55 bin konut inşa ettiklerini ifade ederek, bunların 100 bin kadarının sahiplerine teslim edildiğini, bu yılın sonuna kadar da bu rakamın 220 bin olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen İl Sosyal İşler Teşkilat Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, son 4 yılda siyaset, ekonomi, dış politika ve sosyal politika alanlarında önemli adımlar attıklarını ve reformlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Erdoğan, bunların sosyal politikalar için uygun bir zemin oluşturduğunu belirtti. Ekonomideki iyileşmelere de değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Tabii bizim iyileşmeler noktasında bunların maaşlara ne kadar yansıdığı konusu en önemli hassasiyetimizdir. Biz, sosyal politikalarda bugüne kadar hiçbir siyasi partinin, hiçbir hükümetin atamadığı adımları attık, elde edemediği başarıları elde ettik. Gerek hükümet, gerekse parti olarak bu yolda önemli mesafeler kat ettik. Sosyal işler il başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız yoğun bir şekilde çalıştılar.

AK Parti olarak son derece yüksek bir performans gösterdik. Gençlerle, kadınlarla, çocuklarla, özürlü vatandaşlarımızla ilişkilerde, yoksullukla mücadelede, insan haklarının korunması ve geliştirilmesinde, çevre, sağlık, konut ve spor gibi konularda sivil toplum örgütleriyle iş birliğinde ve sosyal etkinliklerde Türk siyasi hayatına örnek olacak çalışmalar yaptık. Tabii bütün bu faaliyetler, hükümet olarak izlediğimiz politikalarla da bir bütünlük arz etmektedir.''

Erdoğan, 4 temel taşları olduğunu ifade ederek, Türkiye'yi bunun üzerine inşa ettiklerini, bunların eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, sosyal koruma gibi alanlarda yaptıkları harcamaların eğitim ve sağlık dahil 47.5 milyar YTL civarında olduğunu, 2005 yılında ise bu sosyal harcamaları 92 milyar YTL seviyesine çıkardıklarını bildirdi. Bunların çok ciddi rakamlar olduğunu vurgulayan Erdoğan, özürlülere, sosyal korunmaya muhtaç kesimlere ve vakıflara doğrudan destek verdiklerini kaydetti.

-EĞİTİM VE SAĞLIĞA CİDDİ YATIRIMLAR-

Eğitime ve sağlığa ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonunu işler hale getirdiklerini, iş barışını sağladıklarını, sosyal güvenlik sistemini yeniden düzenlediklerini ve bu alanda da tarihi bir reform gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erdoğan, sadece TOKİ eliyle 2005 yılı sonu itibariyle 155 bin konut inşa ettiklerini ifade ederek, bunların 100 bin kadarının şu anda sahiplerine teslim edildiğini, bu yılın sonuna kadar da bu rakamın 220 bin olacağını, 2007 sonuna kadar ise 250 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, bu alanda yeni bir dünya rekoru kırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber