Mahkemeden 2.5 yıl sonra ?Pardon'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN' da 2003 yılında boşanıp birlikte yaşamayı sürdürdüğü 28 yaşındaki eşi Gülay Gürgün'ü (Kalaycı) 10 bin YTL'ye anlaştığı 34 yaşındaki Resul Taşkara'ya öldürttüğü iddiasıyla tutuklanan Adem Kalaycı 20 yıl hapis cezasına, Resul Taşkara ise ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yapılan itiraz üzerine Yargıtay, Kalaycı'nın delil yetersizliğinden beraat etmesi, Taşkara'nın da yeni TCK'ya göre yargılanması gerektiğini belirterek dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Yerel mahkeme, Yagıtay'ın kararına uyarak 2 yıl 5 ay hapis yatan Adem Kalaycı'nın beraatine karar verirken, yeni TCK hükümlerine göre yeniden yargılanan Resul Taşkara ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 2003 yılının ocak ayında, merkeze bağlı Karakavuk Köyü yolunun kenarındaki ormanlık arazide yarı çıplak ve yakılmış bir kadın cesedinin bulunmasıyla ortaya çıktı. Araştırma yapan jandarma, cesedin eşinden boşanan ancak birlikte yaşamaya devam eden Gülay Gürgün'e ait olduğunu belirledi. Konuyla ilgili incelemelerine devam eden jandarma, 9 ay sonra cinayeti işlediği iddia edilen Resul Taşkara'yı gözaltına aldı. Taşkara olay tarihinde 7 yaşında olan ve annesinin yanında bulunan Kerem Kalaycı tarafından teşhis edildi.

Jandarmada ifade veren Taşkara, cinayeti Gülay Gürgün'ün boşandığı eşi Adem Kalaycı'nın isteği üzerine işlediğini ve 5 bin YTL peşin, 5 bin YTL de iş bittikten sonra almak üzere anlaştığını söyledi. Bunun üzerine 3 çocuk babası Adem Kalaycı da gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sırasında kendisinin işçi olduğunu söyleyen Adem Kalaycı, suçlamaları kabul etmedi ancak geçen yıl mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cinayet sanığı Resul Taşkara'ya ise ömür boyu hapis cezası verildi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Yerel mahkemenin kararına avukatı aracığıyla temyiz eden Adem Kalaycı'nın dosyası Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi'nde bir kez daha ele alındı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi dosyada yaptığı inceleme sonucunda, sanığın eşini öldürtmeye azmettirdiğine dair kesin ve yeterli delil bulunmadığına ve beraat etmesi gerektiğine karar verdi. Adem Kalaycı'nın tahliyesini isteyen Yargıtay, genç kadını öldüren Resul Taşkara'nın ise yeni TCK hükümlerine göre yargılanması için dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi. Bunun üzerine Adem Kalaycı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CİNAYET SANIĞI DA İNKAR ETTİ

Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkesi'nde bugün yapılan son duruşmaya katılan Adem Kalaycı, eşini öldürtmek için adam tutmadığını söyleyerek, ?Benim kiralık katil tutacak kadar param yok. 10 bin YTL'yi bir arada görmedim. 2.5 yıl cezaevinde kaldım. Sizden Yargıtay'ın verdiği karar uymanızı bekliyorum ve beraatimi istiyorum? dedi. Cinayeti işlediği ileri sürülen Resul Taşkara ise suçlamaları kabul etmeyerek, ?Gülay ile cinsel ilişkiye girmek üzere anlaşmıştık. Kadınla en son Ali adında bir arkadaşım ormanlık alana girdi.

Kadının çocuğu benimle birlikte otomobilde kaldı. Ben kimseyi öldürmedim. Suçsuz yere cezaevindeyim. Ben de beraatimi istiyorum? dedi. Duruşmaya katılan İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi K.K. ise, mahkemeden babasına ceza verilmemesini isteyerek, ?Benim babam suçsuzdur? diye konuştu.

BAKANLIĞA DAVA AÇACAK

Mahkeme, eşini kiralık katil tutarak öldürttüğü gerekçesiyle yargılanan Adem Kalaycı'ya Yargıtay kararına uyarak beraat kararı verirken, cinayeti işlediği iddia edilen Resul Taşkara'yı ise 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

3 çocuk babası Adem Kalaycı, haksız yere tutuklandığı için Adalet Bakanlığına maddi manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber