Çatışma mağduru ailelere 500 liralık yardım kartı

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip Midyat ilçesine yerleşen 400 aileye, Kızılay'ın 500 lira yüklü yardım kartları dağıtılacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ekim 2016 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çatışma mağduru ailelere 500 liralık yardım kartı

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Türk Kızılayı tarafından bölgedeki il ve ilçelerdeki terör olayları sebebiyle evlerini terk edip Midyat'a yerleşen ihtiyaç sahibi 400 aileye bir defaya mahsus 500 liralık yardım kartları dağıtılacağını söyledi.

Midyat'a terör olaylarından dolayı bin 100 ailenin göç ettiğini, diğer ailelere ise Kaymakamlık tarafından yardım yapılacağın söyleyen Kaymakam Bingöl, "İhtiyaç analizleri doğrultusunda önceden tespit edilen en mağdur 400 aileye Kızılay yardım kartları dağıtılacak. Geri kalan ailelere de Kaymakamlığımızca imkanlar dahilinde ihtiyaç durumlarına göre yardımlar yapılacak" dedi.

Midyat Türk Kızılay Şube Başkanı Murat Aykat ise Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen 'Kızılay Kart' projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine yardım kartları dağıtılacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber