Avea Genel Müdürü: Numaram değişti, gençleştim

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonu operatörlerinin rekabeti bayi ve dağıtıma kaydı. Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, teknik altyapılarını tamamlayan operatörlerin rekabetinin bayi, dağıtım ağı ve hizmet kalitesinde olacağını söyledi. Türktan, numara taşınabilirliğiyle birlikte abonelerinin yüzde 5'inin operatör değiştirebileceğini belirterek, "Ben numaramı değiştirdim, kendimi daha genç hissediyorum" dedi.

ALTYAPILARINA odaklanarak kapsama alanlarını yükselten cep telefonu operatörlerinin rekabeti, bayi ve dağıtım ağına kaydı. Yıllardır Turkcell'in dağıtım ağını kullanan Telsim ve Avea, kendi bayi ve dağıtım ağlarını yapılandırmak için harekete geçti. Avea, yeni açtığı iletişim merkezleri ve dağıtım ağıyla abonelerine yakın olmayı hedefliyor. Avea, yeni dağıtıcıları olarak da Protel, Techcell ve Vegacell'i seçti.

BAYİ AĞI GENİŞLEYECEK: Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, teknik altyapılarını tamamlayan operatörlerin rekabetinin bayi, dağıtım ağında ve hizmet kalitesinde olacağını söyleyerek, operatörlerin farkı hizmet kalitesinde yaratabileceğini ifade etti. Türktan, altyapıya ve müşteriye yakınlığa odaklandıklarını belirterek, kendilerine ait olan Avea İletişim Merkezi sayısının bu yıl 8'e, Türkiye genelinde 580 olan dağıtıcı ve bayi sayılarının da 780'e çıkacağını açıkladı. 4 bin 800 alt bayileri olduğunu, Türkiye'de 300 bin noktada varlıkları olduğu bilgisini veren Türktan, yeni bayiler aradıklarını, yeni 100 bin noktaya ulaşmak istediklerini ifade etti.

TELEKOM DAHA REKABETÇİ: Türktan, Türk Telekom'un açıkladığı yeni tarifelerle ilgili bir soruyu, "Özelleştirme olan ülkelerde bütün telekom şirketlerinin yaptığı gibi fiyat eşitlemesine gitti. Devlet desteğinden çıkmasından dolayı fiyat artışı normal. Türk Telekom da, rekabet ediyor. GSM operatörleri, şehir içi ve şehir dışını da aynı fiyata konuşturuyor. Doğal olarak Türk Telekom'da kendini rekabete hazırlıyor. Ortağımız olmakla beraber Türk Telekom bizim de rakibimiz. Türk Telekom, özelleştirmeyle beraber daha rekabetçi ortama geçti" şeklinde yanıtladı.

NUMARAMI TAŞIDIM, GENÇLEŞTİM: Telekomünikasyon Kurumu'nun ilk adımını attığı aynı telefon numarasıyla başka bir operatöre geçmeyi sağlayan numara taşınabilirliğinin de serbest rekabetin ön adımlarından biri olacağını vurgulayan Türktan, "Numara taşınabilirliği müşterinin rahatlığını sağlayacak. Operatöre değil, numaraya bağımlı hale getirecek. Bu serbest rekabet açısından önemli bir unsur. Numaranın iki-üç günde taşındığı ülkeler var. Türkiye'de son aşamasına gelen yönetmelik numaranın üç günde taşınmasını sağlayacak. Numara taşımayla operatör değiştirecek abone oranı yüzde 5'in üzerinde görünüyor. Türkiye'de memnun olmayan abone oranı yüzde 25'lerde" diye konuştu. Türktan, kendisinin de numara değişikliği yaptığını ve bu konuda hiç zorluk yaşamadığını, yeni numarasıyla kendini daha genç hissettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber