Rüşvetten yargılanan polislere ceza yağdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı'nda rüşvet iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 6'sı polis 11 kişi para ve hapis cezasına çarptırıldı.

Rüşvet almak ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan trafik polisleri M.U., H.T., A.D., L.B., İ.E., M.K. ile rüşvet verdikleri ileri sürülen H.İ.Ç., S.Ş., B.K., C.Ö., C.A., A.D., R.B., M.A., E.E., M.K. H.İ. ve S.K. adlı şahıslar karar duruşmasına çıktı. Mahkemede son savunmaları alınan zanlılardan 11'i cezaya çarptırılırken 7'si beraat etti. Mahkeme heyeti sanıklardan polis memuru H.T.'yi 8 yıl 4 ay hapis, 3 bin YTL para cezası, M.U'yu 7 yıl 8 ay hapis, 6 bin YTL para cezası, M.K'yi 1 yıl 8 ay hapis, İ.E. ve L.B'yi 6 bin YTL para cezası, diğer sanıklar B.K., A.D, R.B., H.İ., S.K'yi 3 yıl 4 ay hapis, S.Ş'yi ise 6 bin YTL para cezasına çarptırdı. Diğer taraftan polis memuru A.D. ile H.İ.Ç., C.Ö., C.D., M.A., E.E. ve M.K. adlı şahıslar ise beraat etti.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde 17 Mayıs 2006 tarihinde operasyon yapılmış, her iki şubede görevli 9 trafik polisiyle trafik takibi işi yaptıkları tespit edilen 10 kişi gözaltına alınmış ve haklarında rüşvet almak, vermek, irtikap, görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber