Karnesi zayıf öğrenciler kaçarken yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 20:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADANA'da, karnelerinde zayıf not geleceğini tahmin eden ilköğretim okulu 4 ve 5'inci sınıf öğrencisi 2 çocuk, biriktirdikleri paralarla İstanbul'a gitmek isterken otobüs terminalinde yakalandı.

4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındtaki A.A. ile 5'inci sınıfta okuyan 11 yaşındaki M.D., yarıyıl tatilinde alacakları karnelerindeki notlarının hepsinin zayıf olacağını 3 ay önceden tahmin etti.

Ailelerinin baskı yapacağından korkan çocuklar, İstanbul'a kaçmaya karar vererek, harçlıklarını biriktirmeye başladı. 245 YTL biriktiren çocuklar, sabah saatlerinde ?Karne almak için okula gidiyoruz' diyerek evden çıkıp, şehirlerarası otobüs firmasının Atilla Altıkat Köprüsü yanındaki bilet satış bürosuna geldi.

İstanbul'a gitmek istediklerini söyleyerek bilet isteyen çocukların evden kaçtıklarını tahmin eden görevli polise bilgi verdi. Görevli, M.D. ve A.A. ile sohbet edip, ders durumları ve aileleri hakkında bilgi alarak, onları oyalamaya çalıştı. Karnelerindeki zayıf nedeniyle babalarının kendilerini döveceğini düşündüklerini belirten çocuklar, korktukları için evden kaçtıklarını söyledi. Terminal görevlisine, ?Polis bizi ailemize teslim etsin, ama babalarımızın dövmeyeceği konusunda söz alsın. Eğer babalarımız bizi döverse tekrar kaçarız? diyen çocuklar, terminale gelen Çocuk Şubesi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Bu arada, yüzlerini kapatarak görüntülerinin çekilmesini engellemeye çalışan çocuklar, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülürken de küfür ve tekmelerle kameramanlara saldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber