Bakan Akdağ: 2011 Üniversite Kış Oyunları'nın Erzurum'a verilmesini, Başbakanımız sağladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 02:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''2011 Üniversite Kış Oyunlarının Erzurum'a verilmesini sağlayan bizzat Başbakanımızın yatırımlar için verdiği taahhüttür'' dedi.

Akdağ, yarın yapılacak olan, 2011 Üniversite Kış Oyunları ve İl Sağlık Değerlendirme Toplantıları'na katılmak üzere geldiği Erzurum'da, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.

2011 Üniversite Kış Oyunları'nın alınmasında Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere, Erzurum halkı adına teşekkür ettiğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:

''2011 Üniversite Kış Oyunlarının Erzurum'a verilmesini sağlayan bizzat Başbakamızın yatırımlar için verdiği taahhüttür. Başbakanımız işin başlangıcından beri üniversite kış oyunlarının Erzurum'a alınması için ciddi bir destek verdiler ve kararlılıkla bu meselenin hallini talimatlandırdılar. Bu talimatlar çerçevesinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin ile Devlet Bakanımız Beşir Atalay'a Erzurum halkı adına şükranlarımızı arz ediyorum.''

İZMİR'DEKİ YAZ OYUNLARI...

İzmir'de daha önce üniversite yaz oyunlarının düzenlendiğini hatırlatan Akdağ, söz konusu organizasyonun Erzurum için iyi bir referans olduğunu ifade etti.

İzmir'deki oyanların yapılmasına bir yıl kala FİSU yetkililerinin İzmir'e geldiklerinde biraz telaşa kapıldıklarını anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

''O zaman da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizzat talimatlar vererek konuyla ilgilendi. Hükümetimiz o organizasyonun düzenlenmesinde büyük kararlılık gösterdi. İzmir'deki oyunlar hükümetimizin verdiği ehemmiyet sonrasında iyi bir referans teşkil etmiştir. Artık kolları sıvayıp iş yapma zamanıdır. Bu yıl buz hokeyi salonunun ihalesi yapıldı. Atlama kuleleriyle ilgili ihaleler ise yetiştirilirse bu yıl yapılacak. Doğu Anadolu'da da uluslararası organizasyonlar düzenleyebilecek güçte olduğumuz görüldü. Bu bize şunu gösterdi. Şehir gerçekten bir şeyleri yapmak istiyorsa bunu yapabilecek güçtedir.'' Erzurum Havaalanı'nın Gaziantep'le birlikte hava limanı statüsüne dönüşümü için yönetim kurulu kararının alınmış durumda olduğunu belirten Akdağ, ''Böylece 24 saat bu hava limanı açık olacak. Bu anlamda, Erzurum bölgenin merkez hava limanı olarak hizmet çerçevesini genişletmiş olacak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber